Sa prethodnog derbija (© Star sport)
Sa prethodnog derbija (© Star sport)

Poruka iz Humske: Kako je liga slaba, a Zvezda igra LŠ, mi LE, prodajemo igrača u Siti?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 13:21

Aleksandar Stanojević o aktuelnoj temi

Sve je duža lista ljudi nezadovoljnih glomaznim takmičenjem kakvo je Superliga. Najpre je Milorad Kosanović rekao „ne znam da li su Crvena zvezda i Partizan toliko dobri ili je konkurencija nikakva“, na njegove reči nadovezao se Ivan Vukomanović konstatacijom da kad dva prvoplasirana tima vežu po 17 prvenstvenih pobeda nije dobro ni za jedne, ni za druge, Milan Dudić je ocenio da nam je takmičenje slabo, međutim...

Svima njima Aleksandar Stanojević odgovara citatom Danila Bate Stojkovića iz kultnog ostvarenja „Ko to tamo peva“, koristeći rečenicu „nije to tako loše kao što izgleda“.

Izabrane vesti

Konkretno.

„Vidim da mnogi pričaju kako je liga slaba, da smo mnogo iznad ostalih timova u njoj. Kad je tako, onda to meni znači da je Partizan na dobrom putu, jer se nije baš tako lako pobeđivalo u prethodnom periodu, sećamo se da smo se borili i za drugo,-treće mesto na tabeli. Sad, odjednom, liga slaba“, vrti glavom Stanojević.

Podseća da se ovakve serije ne prave baš svaki dan, ali da ih ima na obe strane Topčiderdskog brda.

„Sporadično se prave dugačke serije pobeda. Pre dvadesetak godina Ljubiša Tumbaković je imao 15 u prvenstvu, pre deset godina ja 16, sad 17, možda će neko opet za deset leta... Ako gledate pozitivno, možete da kažete da se nešto radi kako valja. Valjda su Miodrag Grof Božović ili Vladan Milojević, takođe, uspešni, ako su pravili dugačke trijumfalne nizove. Na kraju krajeva, pobeđivalo se tako i 80-ih, 90-ih godina prošlog veka, pa se nije pričalo da nam je liga slaba“.

Trener crno-belih ne beži od problema. Ukazuje na ključni po njegovom mišljenju, ali ističe sposobnost pojedinaca da se izdignu iz blata.

Infrastruktura nam je u očajnom stanju, ali ne možete zbog toga da umanjite sve nas koji radimo stručni deo posla na određen način. Kao ni Partizanovo učešće u nokaut fazi Lige Evrope pre tri godine, Zvezdina dva vezana plasmana u Ligu šampiona, Milorad Mažić je izašao iz ove lige, neki igrači, poput Filipa Stevanovića, stigli do Mančester Sitija... Nije baš tako loše kao što se priča“.

Umesto zaključka:

Prirodno je da igrači i ja, kad već zarađujemo po 15 puta više od onih u drugim klubovima, dobijamo uzastopno. Za mene je to normalno stanje, da Partizan pobeđuje redovno. Ipak smo mi veliki klub, imamo veći budžet. Imponuje mi to. Znači da je Partizan iznad svih. E, na to sam ponosan“, potvrdno klima glavom Aleksandar Stanojević.

Superliga Srbije, sreda 18 časova: (2,55) Crvena zvezda (3,20) Partizan (2,85)


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara