Žadson, Renan Brešan i Brandao (©AFP)
Žadson, Renan Brešan i Brandao (©AFP)

Poslednje kolo u Seriji B: Žadson blizu plasmana u elitu, Brešan, Brandao i Klejton se nadaju kiksu Avaija

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 14:59

Svi mečevi se igraju od 20 časova...

Botafogo, Koritiba i Gojas su već obezbedili plasman u brazilsku Seriju A, a poslednjeg učesnika u eliti sledeće sezone saznaćemo u petak od 20 časova, kada je na programu poslednje kolo. Čak četiri kluba konkurišu za tu poziciju.

Najbliži osvajanju četvrtog mesta je Avai. On ima bod više od CRB, a dva od CSA i Guaranija. Na svom terenu u Florijanopolisu dočekaće Sampajo Koreu, a pobeda mu garantuje plasman u najviši rang.

Izabrane vesti

20.00: (1,30) Avai (4,70) Sampajo Korea (10,0)

Avai je morao da obezbedi promociju još mnogo ranije. Imao je mnogo prilika za to, konkurisao je čak i za osvajanje prvog mesta, ali je u samom finišu lige vezao tri meča bez pobede. Nekadašnji vezista Šahtjora, Žadson (38), i njegovi saigrači su remizirali sa Vitorijom i CSA (oba po 1:1), a zatim izgubili od Guaranija sa 4:0.

Seriju loših rezultata Avai je prekinuo u pravom momentu, u prošlom kolu, trijumfom nad Nautikom sa 2:1. Na tom meču je došao do tri boda, ali je i ostao bez Jurija. Vezista je dobio crveni karton u 88. minutu, pa je suspendovan za odlučujuću utakmicu.

Sampajo Korei bodovi ne trebaju, već su obezbedili opstanak, a porazom bi mogli da padnu najniže na 15. mesto. Fudbaleri CRB, CSA i Guaranija se nadaju da će ipak uspeti da osujete Avai i spreče ga da odigra svoju 11. sezonu u Seriji A.

CRB je najbliži pratilac plavo-belih, a gostuje Operariju, kojem takođe ne trebaju bodovi. On je isto obezbedio opstanak.

20.00: (3,60) Operario (3,10) CRB (2,05)

I CRB ima neke od igrača koji su uspeli da se dokažu u Evropi, poput Renana Brešana, dugogodišnjeg veziste BATE Borisova i Astane, kao i reprezentacije Belorusije. Tu je i Žunior Brandao, napadač Ludogoreca koji je u CRB na pozajmici do kraja godine.

Praktično minimalnu šansu da se domognu Serije A imaju CSA i Guarani, koji imaju po dva poena manje od Avaija. Plavo-beli moraju da izgube, CRB da ne pobedi, pa da eventualnim trijumfom neki od ova dva tima preskoči do četvrtog mesta. Klejtonov CSA dočekuje najslabiji tim u ligi, Brazil de Pelotas, dok Guarani gostuje najboljem, Botafogu.


tagovi

Brazil 2ŽadsonAvaiRenan Brešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara