Dejan Joveljić (©Reuters)
Dejan Joveljić (©Reuters)

Poslednji Joveljićev meč u Austriji, na njemu traži čudo

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 12:01

Novi A reprezentativac Srbije pokušaće da se na spektakularan način oprosti od Volfzbergera, sa kojim danas od 17 časova igra revanš meč plej-ofa za Ligu konferencije sa Austrijom

Potpuno su razočarali svoje navijače fudbaleri Volfzbergera u finišu sezone. Igrali su lepo i efikasno sve do samog kraja, kada su serijom loših rezultata izgubili borbu za plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Da stvar bude još gora, sada je veoma mala šansa da će uopšte da igraju i u Ligi konferencija, pošto su očajno odigrali prvi meč doigravanja sa Austrijom iz Beča. Izgubili su 3:0, pa na svom terenu u nedelju od 17 časova traže čudo.

Vukovi su ove sezone samo dva puta trijumfovali sa tri gola razlike i jednom sa četiri pogotka. U Kupu Austrije slavili su protiv niželigaša Nojsidela sa 5:2, i to u produžecima pošto je posle 90 minuta bilo 2:2, a u Ligi Evrope su u Roterdamu "tukli" Fajenord sa 4:1. Potom su u Bundesligi bili bolji od Rida sa 4:0, takođe kao gosti.

Izabrane vesti

17.00: (2,50) Volfzberger (3,40) Austrija Beč (2,75)

Više su imali ubedljiih poraza ove sezone. Naravno, izdvaja se onaj debakl s početka aprila ove godine, kada su na svom terenu deklasirani od strane Rapida sa 8:1. Od tada do sad je Volfzberger pretrpeo šest poraza, dva remija i ostvario samo tri pobede.

Srpski fudbaler Dejan Joveljić, kojeg je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi uvrstio na spisak igrača za prijateljske mečeve u Japanu, najbolji je strelac Volfzbergera ove sezone. Postigao je 17 golova u Bundesligi Austrije i još dva u Ligi Evrope. Problem Vukova je taj što 21-godišnji napadač nije njihov igrač, tu je samo na pozajmici iz Ajntrahta do kraja sezone. On će praktično da se oprosti od ekipe danas, duel sa Austrijom mu je poslednji, a posle toga se vraća u Frankfurt gde ga očekuje uloga u nemačkom timu za sledeću sezonu. Sigurno da bi voleo da se sa saigračima pozdravi sa stilom.

"Treba nam čudo, ali još nismo odustali od njega. Naravno da nemamo više puno aduta, ali moglo je da bude i gore", rekao je Joveljićev saigrač Mario Lejtgeb.

U Austriji takođe ponavljaju da još nije ništa završeno. Junak prvog meča, dvostruki strelac Marko Đuričin upozorava saigrače da ne smeju da se opuste.

"Ne smemo da pravimo proslave još uvek. Rezultat 3:0 je sjajan, ali to je samo 50 odsto posla. Nažalost, već smo bili svedoci nekih neprijatnih preokreta. Želimo da postignemo gol i u Volfzbergeru, onda će da nam bude lakše. Moramo da pazimo", napomenuo je Đuričin.

Pre plej-ofa ova dva tima su se sastala dva puta u ligi, a Vukovi su trijumfovali oba puta. Na svom terenu sa 3:2 u decembru, a zatim 21. marta u Beču sa 5:3.

AUSTRIJA 1 - BARAŽ ZA LIGU KONFERENCIJA (REVANŠ)

Nedelja

17.00: (2,50) Volfzberger (3,40) Austrija Beč (2,75) - /Prvi meč 0:3/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Dejan JoveljićVolfzbergerAustrija 1Austrija Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara