Pablo Longorija i Žerson (©OM_Officiel)
Pablo Longorija i Žerson (©OM_Officiel)

Povratak otpisanog Brazilca: Marselj doveo Žersona po formuli obeštećenje + bonusi + procenti

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 14:32

Momak koji je razočarao u Romi sada želi da oživi karijeru u Evropi

Kada je Roma pre pet godina iskeširala gotovo 19.000.000 evra za tada supertalentovanog vezistu, malo ko je zaista mogao da pretpostavi da će Žersonov boravak na Olimpiku trajati tako kratko, bez adekvatne šanse. Žedson je u Rimu bio veliko razočaranje, mada se našao u nemilosti Lučana Spaletija koji ga je više forsirao kao ofanzivnije orijentisanog igrača, nego defanzivnije, što je Žedsonova prirodnija pozicija. Zbog toga je kasnije otišao na pozajmicu u Fjorentinu, a potom ga je Roma prodala u Flamengo za 11.000.000 evra.

Petak, 21.00: (3,05) Belgija (3,05) Italija (2,05)

Izabrane vesti

Dve godine po povratku u svoju rodnu grudu, Žerson je dobio drugu priliku da oživi evropsku karijeru pošto je zvanično potpisao petogodišnji ugovor u Olimpiku iz Marselja. Transfer je potvrđen na zvaničnom sajtu, a prema svim dostupnim informacijama u pitanju je drugi najveći transfer u klupskoj istoriji vredan 25.000.000 evra! Toliko je Marselj svojevremeno platio Kevina Strotmana kada je dolazio upravo iz Rome, dok je jedino za Dimitrija Pajea plaćeno više - bezmalo 30.000.000 evra.

Flamengo će pored fiksnog obeštećenja od 25.000.000 evra imati mogućnost da inkasira dodatnih pet miliona evropskih novčanica ako Žerson ispuni određene individualne i timske ciljeve. Na sve to brazilskom klubu sledi između 20 i 25 odsto od naredne prodaje. Tačan iznos procenta zavisiće od toga koliko će obeštećenje Marselj jednog dana uspeti da izvuče i postavljene su tačne granice, ali one su iz nekog razloga ostale tajna.

Upravo su bonusi i procenti od naredne prodaje bili predmet spora dva kluba. Naime, Marselj i Flamengo su za Žersona imali usmeni dogovor pre skoro mesec dana, ali su se onda dve strane dugo natezale oko tih dodatnih stavki u sporazumu pre konačnog potpisa.

Žerson je stigao na insistiranje Horhea Sampaolija na čiju ga je želju klub mesecima skautirao pre nego što je doneo konačnu odluku da krene u zvanične pregovore i potpiše ga. Brazilac je sa Flamengom osvojio dve krune nacionalnog prvaka, a 2019. je podigao i trofej za osvajača Kopa Libertadores.

Pre njega u Marselj je stigao Barselonin tinejdžer Konrad de la Fuente za 3.000.000 evra. Nekoliko sati pre ozvaničenja Žersona Marselj se rastao sa Jutom Nagatomom, Saif Edinom Kauijem, Valerom Žermenom i golmanom Joanom Peleom.



tagovi

Žersonletnji prelazni rok 2021MarseljFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara