Nejmar raspoložen na treningu na Pantanal areni (©Reuters)
Nejmar raspoložen na treningu na Pantanal areni (©Reuters)

Praznik u Mato Grosu: Selesao skoro u najjačem sastavu za ostanak na čelu u Južnoj Americi

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 23:10

Kvalifikacije za Mundijal 2026: Brazil bi trebalo noćas (02.00) u Kujabi da ima lak posao protiv Venecuele

Dočekala je i malena Kujaba, region Mato Groso i Pantanal arena da dočeka svoje miljenike, reprezentativce Brazila koji noćas (02.00) dočekuju Venecuelu u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal 2026. godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Posle dva kola, Brazilci su lideri, bolji su za gol od šampiona sveta, Argentine. Dve fudbalske supersile su jedine sa maksimalnim učinkom na startu južnoameričkih kvalifikacija. Venecuela ima tri boda. Posle minimalnog poraza od Urugvaja, pobeđen je na svom terenu Paragvaj sa 1:0, a gol odluke delo je veterana Salomona Rondona. Iskusni napadač je efikasan i u dresu River Plejta. Postigao je po pogodak na poslednja dva meča Milionera u Liga kupu Argentine.

Izabrane vesti

Stadion je rasprodat, svih 44.000 navijača biče zdušno uz Nejmara i drugove. I na treninzima su pune tribine. U ovom siromašnom delu Brazila svi su željni da vide najbolje brazilske fudbalere koji ne dolaze često u ovoj deo najveće zemlje na Zelenom kontinentu. Do preuzimanje kormila Karla Ančelotija naredne godine, na klupi Brazila sedeće najtalentovaniji domaći stručnjak Fernando Diniz koji je Fluminense uveo u finalu Kopa Libertadores, gde ga čeka argentinski velikan Boka Juniors narednog meseca na Marakani.

02.30: (1,10) Brazil (10,5) Venecuela (22,0)

Utakmica sa Venecuelom biće odlična provera pred derbi sa Urugvajom u Montevideu za četiri dana. Iako mu ne cvetaju ruže u Totenhemu, Rišarlison je na prethodnom mečevima zadržao mesto najisturenijeg napadača koj je imao i kod bivšeg selektora Titea. Konkurencija u timu mu je oporavljeni as Arsenala Gabrijel Žezus.

U tim se vraća Vinisijus Žunior. As Reala bi trebalo da zauzme mesto po krilu, dok će Nejmar da bude nešto povučeniji. Zvezda saudijskog Al Hilala bi noćas mogao da pretekne Danija Alvesa (126) na drugom mestu po broju utakmica u žuto-zelenom dresu.

Diniz ne može da računa na povređene Rafinju, Renana Lodija, Vandersona i Kaja Enrikea, uz dugo odsutne Edera Militaa i Žoelintona.

Rondonu bi u špicu Venecuele trebalo da se pridruži napadač Intera iz Majamija Hozef Martinez. Rondonu će ovo biti 99. meč u dresu svoje zemlje i za četiri dana verovatno će da proslavi jubilarni 100. utakmicu u nacionalnom bojama.

Tri poslednja meča ovih selekcija rešili su u svoju korist Brazilci. Pre dve godine u Karakasu je bilo 3:1, a pre toga je Selesao na svom terenu dobio narednog rivala sa 3:0 i 1:0. Sve osim ubedljive pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Ono što bi mogao da bude problem je najavljena kiša u Kujabi u vreme odigravanja meča trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2026.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 3. KOLO

Četvrtak

Kolumbija – Urugavaj u toku

Petak

01.00: (1,23) Argentina (6,00) Paragvaj (14,0)

01.00: (4,80) Bolivija (3,60) Ekvador (1,85)

02.00: (1,75) Čile (3,60) Peru (5,60)

02.30: (1,10) Brazil (10,5) Venecuela (22,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NejmarFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija VenecueleFernando DinizSalomon Rondon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara