Navijači Deportivo Kalija (©Reuters)
Navijači Deportivo Kalija (©Reuters)

Pre dve godine šampion Kolumbije, sada „fenjeraš“

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 23:10

Apertura: Deportivo iz Kalija razočarao ove sezone, a noćas (02.00) gostuje Santa Feu u Bogoti

Šampionat Kolumbije jedan je od najneizvesnijih na tlu Južne Amerike. Prvaci se menjaju iz prvenstva u prvenstvo. Na sredni ovogodišnje Aperture senzacionalni lider je Čiko, koji je ispred velikana Amerike iz Kalija i Atletiko Nasionala iz Medeljina.

Deportivo iz Kalija je najneprijatnije iznenađenje posle devet kola. Zeleno-beli imaju samo jednu pobedu u osam kola, samo bod u prethodna četiri kola, pa su na poslednjem mestu. Plasman među najboljih osam timova koji nastavljaju bitisanje za titulu i dalje je moguće, ali Deportivo mora da počne da pobeđuje.

Izabrane vesti

Pre dve godine, Deportivo je bio šampion Kolumbije, što mu je bila jubilarna 10. kruna, a sada je najgori tim u ligi. Ekipa iz Kalija u zaostalom meču drugog kola noćas (02.00) gostuje u prestonici Bogoti Santa Feu na stadionu Kampin. I domaćin je loš, tek je na 11. mestu u novom šampionatu Kolumbije.

02.00: (1,90) Santa Fe (3,30) Deportivo Kali (3,90)

Drma se klupa iskusnom treneru Deportiva Horheu Luisu Pintu koji je na kormilu ovog kluba od 1. oktobra prošle godine. Ekipa iz Kalija je poražena na dva poslednja gostovanja. Po dva gola u 2023. godini delo su Andresa Aroja i Kevina Viverosa. Samo šest golova na osam utakmica mizeran je učinak ekipe iz Kalija, grada na jugozapadu Kolumbije koji broji oko 2.500.000 stanovnika, najvećeg u u zemlji, a trećem po broju stanovnika posle Bogote i Medeljina.

Santa Fe ima čak četiri remija u prvih osam kola nove sezone. Tim iz Bogote je u naletu, sakupio je četiri boda u prethodna dva kola i ide kao gornjem delu. U prestonici je pre dve nedelje pala Amerika iz Kalija sa 2:0, dok je prethodnog vikenda odigrano bez pobednika (1:1) u Barankilji protiv Juniora. Harold Rivera seo je krajem prošle godine na klupu Santa Fea. Najveće pojačanje je stiglo upravo iz Kalija, iz redova Amerike. Marlon Tores je pojačao ovaj tim. Vilson Morelo i Hose Enamorado su najbolji strelci tima sa po dva pogotka.

Tim iz Bogote je dobio narednog rivala prošle sezone u Klausuri sa 1:0 golom Andreja Estupinjana Kinonesa koji je ove godine pojačao Junior.

KOLUMBIJA 1, APERTURA – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Sreda

02.00: (1,90) Santa Fe (3,30) Deportivo Kali (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaDeportivo KaliIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara