Predrag Mijatović oduševljen: Ovo je Piksijev personaliti, uživanje je bilo gledati Srbiju

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.03.21. | 11:19

O Slaviši Kokezi, Aleksandru Mitroviću i kako je navijao za Zvezdu protiv Milana

Sedam bodova, dve pobede, rapsodija Aleksandra Mitrovića i najava plasmana na Mundijal u Katar. To je kroki crtež učinka Orlova pod komandom Dragana Stojkovića Piksija. Vratili su veru Orlovi naciji, pokazali da ne zaslužuju da budu deo fudbalske provincije, razveselili i savremenike lika i dela Dragana Stojkovića Piksija.

Govorimo o njegovim bivšim saigračima, koji su mu držali fige krajem marta i na kraju imali razloza za zadovoljstvo. Za Predraga Mijatovića nije bilo dileme, on je očekivano blagi vaskrs Orlova pod Piksijevom komandom.

Izabrane vesti

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva bivši as Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović poručio je da Srbija ima velike šanse da se domogne Katara. Ali i da će Dragan Stojković Piksi dijagnostifikovati problem i da neće uleteti u zamku euforije.

„Svaka promena selektora ili trenera utiče na igrače da još više rade. Svaki igrač želi da pokaže i dokaže da još više vredi, da može da doprinese reprezentacije. Lepo je bilo gledati Srbiju u ove tri utakmice, utisci su fenomenalni. Postoji velika šansa da se to završi na pravi način, i plasmanom u Katar. Reprezentacija Srbije je imala dobre rezultate i sa Muslinom, plasirala se na turnir, mada igra možda nekada nije bila kakvu smo svi očekivali. Međutim, rezultat u fudbalu je najvažniji. Vidim da je Piksi na tom putu. Dugo se znamo, privatno se družimo, prava stvar je ovo što radi. Razumem da treba biti euforičan i uživati,ali kvalifikacije su tek počele. Nema autsajdera. Treba biti obazriv i ići dalje ka cilju“, rekao je za TV Prva Predrag Mijatović.

Nacija očekuje siguran plasman u Katar. I ne samo to. Ali Mijatović tvrdi da je Stojković svestan da je na početku puta. „Mi imamo takav mentalitet. Euforičan. Posle nekoliko utakmica smo na Prvenstvu Sveta, i to u polufinalu. To ne mora da bude loše. Može da bude pozitivno. Ali treba kontrolisati euforiju. Dragan Stojković je svestan tih stvari. Napravio je sjajnu karijeru, ima dobre momke i odličnu grupu. Međutim, zna on da tek treba napraviti dobre stvari i da treba popravljati pojedine segmente. Jer imali smo prvo poluvreme protiv Irske, prvo poluvreme protiv Portugalije. Te stvari treba korigovati. Veliki sam optimista“.

Mnogi su na prvu loptu rekli Draganu Stojkoviću da mu posao selektora Srbije nije potreban.

„Ne znam ko su prijatelji koji su tako nešto mogli da ga posavetuju. On je ambiciozan, njemu su potrebne stvari kojih se drugi plaše. Pokazao je to, jer je došao u komplikovanom trenutku. On zna šta i koliko hoće, zna da od igrača izvuče maksimum. Dugo ne živim u Srbiji i ne znam da li je bilo pritiska na selektore u prethodonm periodu. Siguran sam da se to neće dešavati dok je Dragan Stojković selektor. On ima jak personaliti, zna da razgovara sa igračima i na njega niko neće uticati. Znam o čemu pričam, jer poznajem Piksija jako dobro. Znam ga kao čoveka i trenera“.

Mijatovič kaže da je imao korektan odnos sa bivšim predsednikom FSS Slavišom Kokezom, koji je podneo ostavku posle nefudbalskih problema.

„Te stvari neće imati uticaj na reprezentaciju. Nije u pitanju klub. Nacionalni tim se skuplja jednom u tri meseca. Igrač su fokusirani na fudbal i rezultate, oni su van institucionalnih zbivanja. Znam za te probleme koliko i vi, informišem se putem štampe. Sa Kokezom sam uvek imao fer i korektan odnos, imali smo lepe razgovore na nekim utakmicama. Viđali smo se na finalu Lige šampiona“.

Posebna tema je Aleksandar Mitrović.

Iskoristio bih ovu priliku da mu čestitam na sjajnom početku kvalifikacija. Ni sam ne bi napisao takav scenario. Kada ne igra u klubu, verovatno ima motiv da se pokaže u reprezentaciji. To je nekada dosta frustrirajuće, posebno za napadača. Ali uvek postoji neka utakmica gde napadač uhvati neku brzinu, uključi turbo motor i na briljatan način reši situaciju. Mnogo mi je drago zbog njega. Očekujem da se podigne na još viši nivo, da uradi sve da niko ne može da ga stigne“.

Stojković je odlučio da se zahvali na saradnji Matiću, Kolarovu i Luki Milivojeviću.

„Sve ima svoj početak i kraj. Ja ponekad imam želju da uđem na teren, iako to nije moguće. Verujem da su Lorav i Matić svesni da je došao kraj i da moraju da budu pozitivni zbog ostalih igrača“.

Mijatović je rekao da prati domaći fudbal.

„Kao svaki partizanovac nadam se tituli. Napravili smo sjajnu seriju, mada je Crvena zvezda i dalje prva. Pratim sve, navijam da Zvezda negde izgubi. Tako je uvek. Osim u Evropi. Navijao sam za Zvezdu protiv Milana. Pa ne mogu valjda za Milan da navijam“.


tagovi

Predrag MijatovićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara