Rumenige (levo) i Hajner (desno) (Foto: Reuters)
Rumenige (levo) i Hajner (desno) (Foto: Reuters)

Predsednik Bajerna pita: Kako igrač može da ode kad poželi, a klub mora da ga plaća do poslednjeg dana?

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.06.22. | 02:40

Herbert Hajner naširoko govorio o nameri Roberta Levandovskog da ode iz Minhena, učinku Salihamidžića i Nagelsmana, pregovorima sa Gnabrijem, planovima Bavaraca za budućnost...

Ukoliko se nešto skorije ne promeni, na Alijanc Areni titule u Bundesligi više neće ni proslavljati, već će samo upisivati recke iz godine u godinu. Baš kao što su ove sezone lupili desetu uzastopnu. Međutim, Bajern nije ispunio “minimum” koji se od njega očekuje. Iz Kupa je ispao u šesnaestini finala, a pride je u Ligi šampiona učešće završio u četvrtfinalu. Na svu muku i neuspehe sa terena, nadovezali su se problemi iz kancelarije – prva zvezda tima Robert Levandovski jasno je izrazio želju da napusti klub.

Odluka poljskog napadača da karijeru nastavi na drugom mestu, konkretno u Barseloni, goruča je tema u Zebener štrase. Tema povodom koje je predsednik Bavaraca Herbert Hajner pre više od dve nedelje već izneo svoje mišljenje, naglasivši da će Leva morati da "odradi" do kraja ugovor, ali na koju je govorio još jednom u opširnom intervjuu za Bild.

Izabrane vesti

Hajner ističe da je razočaran načinom na koji je poljski reprezentativac saopštio svoju odluku.

"Pomalo sam iznenađen načina na koji je Robert izabrao da se javno obrati. Ja to nikada ne bih tako uradio. Bio je u Bajernu dugo vremena, osvojio je toliko titula i dva puta postao najbolji igrač na svetu. Uvek smo govorili da Levandovski ima ugovor sa nama do 30. juna 2023. godine, a ugovor je ugovor. U kom smeru idemo ako igrač može da ode pre isteka ugovora, a mi kao klub moramo da ga plaćamo do poslednjeg dana? To nije pošteno i ne može biti tako", naglašava predsednik Bajerna.

Levin agent Pini Zahavi je nedavno izjavio da je Bajern njegovog agenta izgubio onog trena kada je počeo da se raspituje za Erlinga Halanda.

"Gospodin Zahavi i Levandovski znaju kako profesionalni fudbal funkcioniše. Mislim da vrlo dobro zna šta ima u Bajernu – klub koji se ophodi vrlo dobro prema svojim igračima i čini sve kako bi bili što bolji na terenu. Zato moram da kažem da zahvalnost ne bi trebalo da bude jednosmerna ulica."

Predsednik minhenskog kluba uverava da u Bajernu neće imati ništa protiv toga da Levandovski sledećeg leta napusti klub bez obeštećenja.

"Nisam zabrinut povodom toga. Robert je veliki profesionalac, on želi da igra fudbal. Dobra stvar je da ekonomski stojimo dobro. Želimo da imamo najbolje igrače, a Robert je jedan od njih. Zbog toga sam ubeđen da će igrati za nas naredne sezone."

Produžetak ugovor sa Poljakom prevashodno je posao sportskog direktora, u ovom slučaju Hasana Salihamidžića. Nemački mediji su u prethodnom periodu pisali kako mu se sprema otkaz, međutim, Hajner uverava kako je zadovoljan Bracovim učinkom.

"Hasan odrađuje vrlo dobar posao generalno. Sve titule koje smo osvojili, šest trofeja u 2020. godini, on ih je osvojio takođe. On je sastavio tim. Ono što me kod njega impresionira je njegovo srce i strast za Bajernom."

Podseća predsednik Bajerna da je Salihamidžić doprineo brojnim pobedama Bavaraca za pregovaračkim stolom.

"Ne treba da zaboravimo da smo produžili ugovore sa bitnim igračima: Leonom Goreckom, Jozuom Kimihom, Kingslijem Komanom, Džamalom Musijalom, Tomasom Milerom i Manuelom Nojerom. To je bio njegov posao, a pritom je doneo novi koncept za naš Kampus (Bajernov sportski kompleks, prim.aut) pre nekoliko godina."

Još jedan igrač koji stvara glavobolje sportskom sektoru Bavaraca je Serž Gnabri. Nemac takođe već nekoliko meseci okleva sa produžetkom ugovora.

"Bili smo u pregovorima sa Seržom zaista dugo. Nažalost, još nismo uspeli da postignemo dogovor. I dalje postoje različita očekivanja, ali radimo na tome."

Stiče se utisak da Bajern polako gubi korak za najvećim timovima na tržištu, odnosno da ne može da se bori za potpise najkvalitetnijih i najskupljih igrača na svetu.

"Bajern bi uvek prikupljao potrebna sredstva ako bi želeo igrača. Ako zaista želimo nekoga, možemo da ga dobijemo. Ali on mora da nam odgovara."

Ipak, čini se da će Bavarci krenuti drugim putem.

"Naš cilj je da promovišemo što više igrača iz naše akademije kako bismo se suprotstavili ovom transfer ludilu. Sa Musijalom, Stanišićem, Vanerom, Vidovićem, ponovo imamo mlade igrače u prvom timu gde su se odlično razvijali. To je takođe Hasanova zasluga."

Što se tiče debitantske sezone Julijana Nagelsmana na klupi Bajerna, ako je suditi na osnovu njegovih reči, Hajner je više nego zadovoljan, iako je klub osvojio samo jedan trofej.

"Generalno bilo je vrlo, vrlo dobro. On je inovativan, kreativan, donosi nove ideje i uči neverovatno brzo. Sviđa mi se kao osoba. Veoma je komunikativa, što je dobro za klub. Zaposlili smo ga na pet godina kako bi sa nama razvio nešto i već vidimo prve plodove njegovog rada", zaključio je Hajner.



tagovi

Herbert HajnerRobert LevandovskiBajern MinhenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara