Ivajlo Petev (©Reuters)
Ivajlo Petev (©Reuters)

Preokret u BiH: Petev, ipak, vodi Zmajeve

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 20:30

Početkom meseca nije dobio podršku, ali je došlo do promene mišljenja tamošnje struke

Kako je i zvanično odlučeno na sednici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, seniorski tim Zmajeva će u narednom periodu predvoditi bugarski trener Ivajlo Petev. Početkom meseca Petev nije dobio podršku Izvršnog odbora, ali mu je na današnjoj sednici ipak ukazana.

Komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Vico Zeljković, Irfan Durić, Milorad Sofrenić i Ivan Beus je predložila Peteva kao kandidata, ali on na sednici održanoj četvrtog januara nije dobio poverenje u vidu dvotrećinske većine glasova IO. Današnjoj sednici prisustvovalo je 13 članova Izvršnog odbora, pa je doneta odluka da Petev bude postavljen za novog selektora. On je tako popunio poziciju koju je još u novembru upražnjenom ostavio Dušan Bajević.

Izabrane vesti

Ivajlo Petev je trenersku karijeru počeo 2009. godine u Ljubimecu, da bi godinu dana kasnije preuzeo Ludogorec. U ekipi iz Razgrada je proveo tri godine i osvojio dve titule u Bugarskoj, kao i po jedan trofej u Kupu i Superkupu. Predvodio je potom AEL Limasol, a od 2014. do 2016. godine je radio i kao selektor u reprezentaciji Bugarske. U naredne četiri sezone promenio je četiri kluba, radio je u zagrebačkom Dinamu, Omoniji, Al Kadišahu i Jageloniji.

Novi selektor će debi na klupi Bosne i Hercegovine imati 24. marta, na gostovanju protiv selekcije Finske, dok će sedam dana kasnije reprezentacija BiH ugostiti Francusku. U grupi D u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo nalaze se još Ukrajina i Kazahstan.

Petev je 15. selektor Zmajeva i drugi stranac na klupi "A" selekcije Bosne i Hercegovine posle Roberta Prosinečkog.


tagovi

Bosna i HercegovinaBiHIvajlo Petev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara