Aleksandar Prijović (©AFP)
Aleksandar Prijović (©AFP)

Prijović slobodan igrač, Arapi pristali na milionsku isplatu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 07:00

Saradnja je završena, javljaju praktično svi mediji u Saudijskoj Arabiji

Saga je konačno završena - Aleksandar Prijović je sporazumno raskinuo ugovor sa Al itihadom što znači da je slobodan u izboru nove sredine.

Nedelja, 21.00: (2,45) Belgija (3,20) Portugalija (3,00)

Izabrane vesti

Iako se još čeka zvanična potvrda kluba iz Džede, svi relevantni izvori u Saudijskoj Arabiji navode da je Prijović završio duge i iscrpljujuće pregovore o prekidu saradnje koji su završeni posle višemesečnih sastanaka... Kako se navodi, u razgovore o sporazumnom raskidu bio je umešan direktno prvi čovek kluba Anmar Al Haili sa svitom, a zaključak ove priče stigao je u noći između subote i nedelje!

Najinteresantniji deo je, naravno, vezan za detalje raskida saradnje. Uz ogradu, jer se ipak radi o pisanju tamošnjih medija, Ministarstvo sporta Saudijske Arabije odobrilo je zahtev Al Itihada da se Prijovićev slučaj završi finansijskim sporazumom za raskid. Pod uslovom da su informacije tačne, radi se o milionskoj isplati. Prijovićev agent je navodno tražio da se isplate kompletna zaostala dugovanja, plus još 4.000.000 evra. Na kraju, Prijović će ono što je dogovorio s Al Itihadom dobiti u dve rate.

Aleksandar Prijović je sada izgleda i definitivno slobodan da bira novi klub. Samo, to neće biti Crvena zvezda iako su navijči osvajača duple krune mesecima budni sanjali dolazak srpskog napadača u Ljutice Bogdana 1a. Ideje jeste bilo, konkretnih razgovora koji su takođe jako dugo trajali, ali onda je sve palo u vodu na okupljanju ekipe pred start priprema za novu sezonu. Tada je generalni direktor Zvezdan Terzić govorio o "nepoštovanju Crvene zvezde" od strane čoveka koji je postigao gol vredan plasmana na Mundijal čime je cela priča pala u vodu. Pre toga je sportski direktor Mitar Mrkela praktično najavio rasplet po kojem neće doći do saradnje...

Zvezda je zatvorila vrata srpskom napadaču, PAOK iz Soluna navodno ne razmišlja o vraćanju jednog od najboljih golgetera u novijoj klupskoj istoriji. Šta ostaje za Aleksandra Prijovića? Kako se i ranije moglo čuti, njemu je povratak u Evropu prioritet posle ne tako prijatnog iskustva u Saudijskoj Arabiji gde je primao preko 5.000.000 evra godišnje na ime plate.

Ranije su se oko Prijovića pominjali grčki i turski klubovi, posle čega je Crvena zvezda uzela prioritet. Sada nema ni u naznakama gde bi Prijović mogao da nastavi karijeru.



tagovi

Aleksandar Prijovićletnji prelazni rok 2021Al Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara