Lionel Mesi i Nejmar (©Reuters)
Lionel Mesi i Nejmar (©Reuters)

Primopredaja krune već u oktobru: Sveci dobro pamte kobni poraz od Lila na Parku prinčeva

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.10.21. | 12:34

Francuska Liga 1: Šampion gostuje Pari Sen Žermenu u derbiju 12. kola. Parižani bez bolesnog Mbapea, suspendovanog Hakimija i povređenih Ramosa, Paredesa i Veratija

Da li će već krajem oktobra da dođe do primopredaje krune u francuskoj Ligi 1? Lil je prošle sezone senzacionalno stigao do titule u šampionatu Trikolora, ali odbrana trona je nemoguća misija. Teško je očekivati da će iko uspeti da pomrsi račune drim timu iz Pariza, Pari Sen Žermenu. Prednost Svetaca u odnosu na šampiona je već sada 13 bodova, a to bi mogli da bude i 16 posle večerašnjeg (21.00) derbija 12. kola.

Šampion Francuske ove sezone ni približno ne liči na onu ekipu iz prošle sezone. Taman kada je pre nešto manje od mesec dana izgledalo da bi mogao da uđe u pravu formu, ponovo je usledila serija loših rezultata, pa se sve vratilo na staro. Lil je u poslednja dva prvenstvena meča prvo poražen od Klermona (0:1), a onda odigrao nerešeno na svom terenu s Brestom (1:1), dok je u međuvremenu remizirao sa Seviljom u Ligi šampiona (0:0) i prvi krug elitnog takmičenja okončao sa svega dva osvojena boda. Ako je neko u stanju da iskoristi trenutak u kojem se nalazi protivnik, onda je to Pari Sen Žermen, koji bi mogao da bude i prilično surov, ukoliko mu se ukaže šansa za to.

Izabrane vesti

21.00: (1,45) PSŽ (4,50) Lil (8,50)

Posle slavlja u Superkupu (1:0) pred početak sezone, delovalo je da bi Lil ponovo mogao da bude konkurentan Parižanima, ali se to, ipak, nije dogodilo. Branilac titule je u seriji od dve vezane pobede nad ovim rivalom, računajući i poslednji prvenstveni okršaj na Parku prinčeva (0:1), tako da ekipa Maurisija Poketina ima dovoljno motiva da se revanšira sastavu Žoslena Gurveneka. Gol Kanađanina Džonatana Dejvida je odlučio pitanje šampiona prošle sezone.

-------------------------------

Derbi meč francuskog Lige 1, Pari Sen Žermen - Lil (21.00), možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------

Pari Sen Žermen je još uvek daleko od željene forme i svog maksimalnog potencijala, tako da nikada ne možete da budete potpuno sigurni kako će izgledati na samom terenu. Ipak, ovoga puta verujemo da će kvalitet doći do izražaja i da bi ovo mogao da bude meč u kom će Sveci u potpunosti dominirati.

Sveci nikako da zaigraju u najjačoj postavi. Najveći problem predstavlja odsustvo jedne od najvećih zvezda tima, Kilijana Mbapea. Francuski as ima disajnih problema usled infekcije nosa, savetovano mu je da preskoči ovaj duel i treninzima će se vratiti početkom naredne sedmice. Veruju Sveci da će ga imati na raspolaganju za gostovanje u Lajpcigu, u okviru četvrte runde Lige šampiona. On je ove sezone prvi strelac tima sa šest golova, od toga pet u prvenstvu, a ima i osam asistencija.

U napadu se očekuje da zaigraju Lionel Mesi i Nejmar. Argentinac je propustio trening u čertvrtak zbog lakše povrede, ali se očekuje da počne meč na Parku prinčeva.

"Videćemo da li će Lionel da bude speman. On je najbolji igrač na svetu i ima impresivnu sposobnost da čita igru. On može da igra na više pozicija u timu. Mesi može da bude iza napadača, ali i da bude lažna devetka“, rekao je trener PSŽ-a Maurisio Poketino.

Drugi važan igrač koji neće moći na Lil je Marko Verati. Italijanski vezista je povređen na derbiju sa Marseljom minulog vikenda, a Parižani su saopštili da će odsustvo trajati čak četiri nedelje. Van stroja su i štoper Serhio Ramos i argentinski vezista Leandro Paredes. Zbog isključenja u prošlom kolu protiv Marselja na Olimpiku suspendovan je Ašraf Hakimi.

Napad Parana predvodiće Džonatan Dejvid i veteran Burak Jilmaz. Turčin je prošle sezone postigao čak 16 golova i bio najzaslužniji za titulu šampiona Trikolora. Ove sezone je samo dva puta matirao rivale. Jilmaz je prošle nedelje zamenjen u 75. minutu, što mu se nimalo nije svidelo, ali posle razgovara sa trenerom, nesuglasice su rešene i iskusnog golgetera čeka mesto u startnoj postavi. Benžamin Andre je suspendovan zbog kartona, dok su povređeni Botman i Brazilac Žardim.

---------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

21.00: (1,45) PSŽ (4,50) Lil (8,50)

Subota

17.00: (2,70) Mec (3,25) Sent Etjen (2,85)

21.00: (1,75) Lion (4,00) Lans (4,90)

Nedelja

13.00: (2,95) Anže (3,25) Nica (2,65)

15.00: (2,60) Bordo (3,05) Rems (3,15)

15.00: (2,50) Monpelje (3,35) Nant (3,05)

15.00: (2,00) Strazbur (3,50) Lorijan (4,10)

15.00: (3,80) Troa (3,50) Ren (2,10)

17.00: (5,00) Brest (3,70) Monako (1,80)

20.45: Klermon - Marselj

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenFrancuska Liga 1Liga 1Francuska 1FrancuskaLil

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara