Stiven Tejlor (©Reuters)
Stiven Tejlor (©Reuters)

Problemi u defanzivnoj liniji Velingtona i naoštreni Derbišajer

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 23:20

Feniks domaćin Makarturu u sklopu 14. runde prvenstva Australije

Makartur će u nedelju, rano ujutru po srednjoevropskom vremenu, pokušati da nastavi svoju impresivnu debitantsku sezonu u A-ligi. Predstoji mu gostovanje Velington Feniksu u sklopu 14. kola prvenstva Australije (

07.05).

Izabrane vesti

Posle prilično nedoslednog dela nedavne forme, ekipa Anta Miličića

pala je na peto mesto na tabeli šampionata, ali pobeda na poslednjem meču obnoviće samopouzdanje Bikova, dok su domaćini takođe upisali trijumf u prethodnoj rundi, porazivši fenjeraša Melburn Viktori.

Novozelandski Niksi su se vratili na pobednički kolosek minule srede, kada su ugostili Viktori. Slavlje nijednom nije dolazilo u pitanje, jer je sastav

Ufuka Talaja

protutnjao sa 4:0 zahvaljujući pogocima Tomera Hemeda, Dejvida Bola, Ulisesa Davile i Klejtona Luisa, pre nego što je Elvis Kamsoba postigao kasni, utešni, gol za goste.

07.05: (2,40) Velington Feniks (3,30) Makartur (2,75)

Posle lošeg početka kampanje, Velington je sada upisao trijumfe na tri od poslednjih pet ligaških utakmica, dok je prethodno ostvario samo jednu pobedu na prvih osam okršaja. Kao rezultat, Talajeva ekipa sada udobno zauzima osmo mesto na tabeli A-lige, sa šansom da pretekne Brizbejn Roar i Pert, koji su na bod, odnosno, dva iznad.

Međutim, Nikse sada očekuje nimalo lak zadatak, jer mu u goste stiže Bikovi, koji su na šest bodova i utakmicu manje daleko od lidera Sentral Koust Marinersa. Miličićevi momci su se trgli posle dva uzastopna poraza, i preporazili Vestern Junajted na sportskom stadionu Kempbeltaun. Bio je to prvi domaći meč Makartura posle četiri uzastopna gostovanja. Gosti su rano poveli preko Dilana Pjerijasa, ali su golovi Meta Derbišajera i Markela Susaete preokrenuli utakmicu i omogućili Bikovima ostanak u trci za najviši plasman.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Veliki razlog Makarturovog malog pada na tabeli bio je slabiji učinak napada, jer su samo dve ekipe u ligi postigle manje od 16 golova koje su Miličićevi

ljudi dali. Očajnički će Bikovi pokušati da poboljšaju golgetersku formu i stave pečat na debitanstsku sezonu u najvišem rangu.

Velington će biti bez centralnog beka

Luke Deverea, koji je na dugoj pauzi usled povrede kolena, a ono pto posebno zabrinjava trenera Talaja je činjenica da Lajam Mekdžing propustio poslednju utakmicu, pa je u stroju bio veteran Stiven Tejlor, nekadašnji as engleskog Njukasla. Tomer Hemed i Dejvid Bol će izvesno da prevode navalnu liniju, pošto su obojica bili efikasni u prošloj rundi. Imaće podršku Ulisesa Davile, koji je u ovoj kampanji upisao pet golova i dve asistencije.

Makartur je uspeo da održi svoj tim prilično neoštećenim, a rezervni golman

Nikolas Suman jedini je odsutan zbog povrede. Siguran u ofanzvnoj postavci je Met Derbišajer, koji je do sada postigao osam ligaških golova u 13 nastupa. U međuvremenu, uparivanje Benjata i Denisa Ženroa ponudilo je Makarturu presudno iskustvo i kvalitet u veznom redu.

AUSTRALIJA 1 - 14. KOLO

Petak

Melburn Siti - Vestern Sidnej Vonderers 4:1 (1:1)

Subota

Sentral Koust Mariners - Melburn Viktori 1:1 (1:1)

Pert Glori - Njukasl Džets 2:1 (2:0)

Nedelja

07.05: (2,40) Velington Feniks (3,30) Makartur (2,75)

09.10: (3,15) Adelajd (3,35) Sidnej (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Velington FiniksMakartur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara