(©Reuters)
(©Reuters)

Problemi u raju: Navijači Sitija bojkotuju Superligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 02:14

“Ovo takmičenje je stvoreno bez znanja ili uloga bilo koje grupe navijača i još jednom pokazuje da oni koji su uključeni u ovo ne poštuju tradiciju igre”

Jedan od 12 učesnika Superlige Evrope je Mančester Siti. Verovatno novi šampion Premijer lige zajedno sa Mančester Junajtedom, Totenhemom, Liverpulom, Arsenalom i Čelsijem osnivač je takmičenje koje preti da izazove zemljotres na tlu Starog kontinenta.

Vlasnici ovig giganata trljaju ruke, ali pitanje je šta će da kažu navijači. Oni kojima srce kuca za Siti protive se Superligi Evrope. Zvanični klub navijača Mančester Sitija objavio je saopštenje u kome navode da će se suprostaviti formiranju ovog takmičenja.

Izabrane vesti

"Potpuno se protivimo bilo čemu što stvara otcepljenu Superligu Evrope. Ovo predloženo novo takmičenje nema sportskih zasluga i čini se da je motivisano pohlepom. Štaviše, stvoreno je bez znanja ili uloga bilo koje grupe navijača i još jednom pokazuje da oni koji su uključeni u ovo ne poštuju tradiciju igre”, stoji u saopštenju navijača Građana.

Ponedeljak, 21.00: (4,60) Lids (3,70) Liverpul (1,77)

Izgleda da ova liga zamišljena kao krem evropskog fudbala neće tako lako da bude prihvaćena.

"Odlučni smo u borbi protiv ove predložene Superlige i ponovo ćemo sarađivati sa svim navijačkim grupama kako bismo učinili sve što možemo da se čuju naši glasovi”, istakli su navijači Sitija.

Nekadašnji asovi, bivši treneri, među kojima je najglasniji bio Aleks Ferguson, digli su glas protiv “pobunjenika”. UEFA je zapretila oštrim kaznama, a reagovala je i FIFA. Nema sumnje da će tek da bude priče o ovom projektu koji bi bio vredan fantastičnih 5.000.000.000 evra.



tagovi

superliga EvropeMančester SitiUEFA

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara