Ćiprijan Deak, napadač Kluža (©Reuters)
Ćiprijan Deak, napadač Kluža (©Reuters)

Problemi za Kluž: Treći golman brani šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 14:11

Trostrukog uzastopnog prvaka naših istočnih komšija poljuljao poraz od Krajove za vikend, ali i nekoliko zaraženih igrača pred dvoboj sa Botošanijem

Prošle sezone smo gledali trku udvoje u Rumuniji za krunu između Kluža u Krajove koja je rešena tek u poslednjem kolu plej-ofa, a u ovom šampionatu mogli bismo da dobijemo tri kandidata za titulu. Tokom cele sezone na prva dva mesta smenjivali su se FCSB i trostruki uzastopni šampion našh istočnih komšija Kluž, ali u borbu za naslov prvaka mogla bi da se umeša i vicešampion Krajova.

Prošle nedelje dva najbolja tima u prvom delu sezone su poražena. Krajova je dobila Kluž u Transilvaniji sa 2:1, dok je rumunski gigant na svom terenu istim rezultatom poklekao od Botošanija. FSCB je ostao lider sa bodom više od Kluža, ali Krajova je na pet bodova manje, sedam kola pre kraja prvenstva.

Izabrane vesti

Kluž je pomalo neočekvano poražen proteklog vikenda od Krajove (1:2), a šansu za popravni ima danas (18.00) protiv Botošanija na stadionu Konstantin Radulesku. Za ovaj meč trener šampiona Edi Jordanesku, koji je tokom sezone zamenio trofejnog Dana Petreskua, ne može da računa na dvojicu golmana. Kristijan Balgradean je pozitivan na virus korona, dok je Litvanac Giderijus Arlauskis povređen. Na gol će morati treći čuvar mreže, Poljak Gžegož Sandomijerski.

18.00: (1,52) Kluž (3,90) Botošani (7,25)

Zbog korona virusa u karantanti su i Denis Čiobotariju i Luis Aurelio. U tim Kluža vraćaju se Omrani i Bordajanu. Pobedom bi Kluž makar na dan preskočio FCSB-a. Botošani će teško do Evrope, ali je prošle nedelje trijumfom u Bukurreštu najavio bolje igre u finišu šampionata Rumunije. U deula ovih timova u ovoj sezoni Lige 1 skor je 1:1 u pobedama i to identičnim rezultat sa 2:1 na svojim terenima. Na četiri od pet poslednjh mečeva Kluža i Botošanija bio je tip 2-3 gola.

15.30: (1,80) Sepsi (3,40) Klinčeni (4,90)

Ovi klubovi su se sastali 20 puta u Ligi 1, a Kluž vodi u pobedama sa 11:5, dok su četiri utakmice završene nerešenim ishodom.


tagovi

Rumunija liga 1Rumunska ligaRumunija 1KlužBotošaniSepsiĆiprijan Deak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara