Navijači River Plejta (©AFP)
Navijači River Plejta (©AFP)

Probuđeni River, Lisandro Lopez najveća pretnja za šampiona na Monumentalu

Vreme čitanja: 5min | ned. 31.07.22. | 23:05

Argentinska Liga profesional: Milioneri izašli iz krize. Migel Borha se nameće posle dolaska iz Juniora. Noćas (01.30) u Buenos Ajres stiže Sarmijento z Hunina

Bez poraza u četiri uzastopne utakmice, River Plejt noćas (01.30) dočekuje Sarmijento na stadionu Monumental Antonio Vespučio Liberti u okviru 11. kola Argentinske profesionalne lige. Milioneri su uspeli da ostave iza sebe loš niz poslednjih meseci i sada ponovo ciljaju visoko, dok s druge strane El Verde iz Hunina, dolazi iz dva uzastopna poraza i nalazi se u donjem delu tabele.

Na isti način kao i ostali timovi koji su imali obaveze u Kopa Libertadores, a po nedavnom eliminisanju iz međunarodnog takmičenja, i River Plejt je dosta napredovao u argentinskom šampionatu. Nezadovoljstvo pristalica i dalje je prisutno, ali je činjenica da sastav s Monumentala sada ima više vremena i sada sve svoje napore može usmeriti samo na nacionalno takmičenje. Tim Marsela Galjarda trenutno se nalazi na 10. poziciji sa 15 bodova, sedam iza lidera Atletiko Tukumana.

Izabrane vesti

Prekretnica u dosadašnjoj ne tako sjajnoj kampanji, dogodila se u okršaju Himnasijom iz La Plate u 9. kolu Argentinske lige na Monumentalu, kada je River uspeo da slavi minimalnim rezultatom. Na tom meču, domaći tim uputio je čak 20 udaraca, od toga devet u sam okvir na gola i kontrolisao je loptu više od 60 odsto vremena. Pobedonosni pogodak postigao je Lukas Beltran u 43. minutu.

01.30: (1,33) River Plejt (5,00) Sarmijento (10,0)

U sledećem meču je River je posetio Aldosivi na stadionu Hose Marija Minela i slavio rezultatom 3:0. I pored ubedljive pobede, Galjardov tim imao je poteškoća sa postizanjem gola, gde je prvi pogodak postigao Palavesino u tek 71. minutu. Dva minuta kasnije, Beltran je duplirao prednost, a novopridošli kolumbijski napadač Migel Anhel Borha je u 76. minutu postigao i treći gol za Milionere, čime je postavljen i konačan rezultat.

U poslednjih pet odigranih utakmica, zabeležene su tri pobede, jedan remi i jedan poraz, pobedivši Aldosivi, Himnaziju, kao i Barakas Sentral, pored toga što je remizirao sa Velezom Sarsfildom i izgubio od Godoja Kruza. Nastupajući na svom stadionu Antonio Vespučio Liberti, River Plejt je zabeležio učinak od pet pobeda, tri remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

S druge strane, u ovom izdanju argentinske elite, Sarmijento ne postiže sjajne rezultate i nalazi se tek na 21. mestu sa 11 bodova. U poslednjih pet odigranih utakmica pobedili su samo jednom, izgubili tri puta i jednom remizirali. Gostujući na stadionu Monumental Hose Fiero, El Verde se suočio sa liderom Atletiko Tukumanom i izgubio sa 1:0. Sarmijento nije mogao da prikaže dobru igru, pošto je domaći tim imao veoma ofanzivnu taktiku i gosti su morali tokom većeg dela susreta da prave defanzivnu formaciju. I pored mnogo bolje igre, El Dekano je probio odbranu tek u 85. minutu golom Ignasija Puča. U predhodnom kolu protiv Kolona, Sarmijento je poražen (1:3). Jedini gol delo je Lisandra Lopeza.

23.55: (1,95) Defensa i Hustisija (3,40) Arsenal Sarandi (4,10)

U prethodnih pet duela zabeležena je samo jedna pobeda, jedan remi i tri poraza, pobedili su Defensu i Hustisiju, remizirali sa Rasingom, pored toga što su izgubili od Kolona, Atletiko Tukumana i od Rosario Sentrala. Igrajući van svojih domena, ekipa Sarmijenta zabeležila je učinak od samo jedne pobede, dva remija i čak sedam poraza u poslednjih 10 utakmica odigranih na strani

El Munjeko je bio zadovoljan učinkom svojih igrača protiv Tiburona u pobedi od 3:0, ali sada ekipa River Plejta neće moći da računa na Matijasa Suareza, Roberta Rohasa i Paula Dijaza, koji su povređeni i ostaju van terena za ovo vikend. Pored toga u četvrtak ujutru, Ezekijel Barko doživeo je povredu mišića na kraju treninga i najverovatnije će izostati sa ovog meča. Njegova zamena bi bio Nikolas De La Kruz, što znači da bi Mihel Anhel Borha svoju šansu ponovo čekao na klupi za rezerve. Na sredini terena, trojica igrača će biti zaduženi za generisanje igre Milionera, Rodrigo Alijendro, Enco Perez i Agustin Palavesino.

Santjago Simon će biti na desnoj strani, Lukas Beltran će biti zadužen za napad, a Nikolas De La Kruz će biti na levom krilu. U poslednjoj liniji ponovo bi se našli Milton Kasko, koji će zauzeti desnu stranu, Emanuel Mamana i David Martinez u centralnom delu, i ako postoji šansa da se Paulo Dijaz može vratiti, ali za sada Elijas Gomez je najavljen na levoj strani.

Na strani gostiju, izostanci među izostancima su Akosta, Femije i Mansilije, koji su povređeni i neće se suočiti sa Riverom ovog vikenda. Sada oči navijača Zelenih uprte su u Lisandra Lopeza. Bivši igrač Rasinga će pokušati da prekine svoju istorijsku sušu protiv Milionera. Čuveni napadač je bez golova protiv Rivera u devet utakmica. Liča ima sjajan rezultat u svojoj karijeri, ali to se još nije odrazilo na ekipu Marsela Galjarda, kojoj još nije uspeo da postigne gol u devet utakmica, budući da je argentinski tim sa kojim se najviše susreo.

23.55: (2,00) Rosario Sentral (3,40) Sentral Kordoba (3,90)

Kao da to nije dovoljno, njegov rekord protiv Rivera je takođe izuzetno negativan. U tih devet utakmica pobedio je samo jednom, rezultatom 3:2, još dok je nastupao za Rasinga 2017. godine, samo jednom je remizirao u prvoj utakmici osmine finala Kopa Libertadores 2018. godine, a u preostalih sedam utakmica, doživeo je poraze. Pored toga, ima šest uzastopnih poraza od onog remija u prvoj utakmici Libertadoresa 2018. Pet od tih izgubljenih utakmica bilo je sa Rasingom i jedna sa Sarmijentom. Lisandro je tom prilikom odigrao drugo poluvreme u Verdeovom porazu od čak 7:0 na stadionu Eva Peron u Huninu za Kup profesionalne lige 2022. protiv Milionera prošlog aprila.

Tim Sarmijenta dolazi iz dva uzastopna poraza i njihova igra u poslednjim uakmicama ne izgleda obećavajuća. Osim toga, pobedio je samo jednom u poslednjih pet utakmica. S druge strane, River Plate je imao značajan napredak, toliko da su neporaženi već četiri utakmice. Uz to, igranje kod kuće uz podršku navijača, daje dodatan vetar u leđa ekipi Milionera, da se konačno priključi gornjem delu tabele.

ARGENTINA 1 – 11. KOLO

Subota

Godoj Kruz - Velez 1:1 (1:1)

/Barios 3 - Godin 15/

Argentinos Juniors – San Lorenco 0:1 (0:0)

/Vomberger 90/

Estudijantes – San Lorenco 0:0

Nedelja

Atletiko Tukuman – Njuels Old Bojs 2:0 (0:0)

/Karera 74, Tesuri 90+9/

Urakan – Himnasija la Plata 0:1 (0:0)

/Ece 63ag/

Lanus - Aldosivi u toku

Platense - Barakas Sentral u toku

Rasing - Tigre u toku

Patronato - Boka Juniors u toku

Ponedeljak

01.30: (1,33) River Plejt (5,00) Sarmijento (10,0)

23.55: (1,95) Defensa i Hustisija (3,40) Arsenal Sarandi (4,10)

23.55: (2,00) Rosario Sentral (3,40) Sentral Kordoba (3,90)

Utorak

02.30: (2,30) Kolon Santa Fe (3,10) Independijente (3,35)

Odloženo:

Taljeres Kordoba – Union Santa Fe

***Kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaRiver PlejtSarmijentoArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara