Skot Parker (Reuters)
Skot Parker (Reuters)

Promena koja otvara vrata Mitroviću: Fulam se sporazumno rastaje sa trenerom

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 15:34

Srpsi internacionalac samo 13 puta bio starter u Premijer ligi pod dirigentskom palicom Skota Parkera

Od 2019. godine Skot Parker je na klupi Fulama. U premijernoj sezoni uveo ga je u Premijer ligu, ali posle prošlosezonskog razočaranja i povratka u Čempionšip, došao je kraj mandatu Engleza na Krejven Kotidžu. Klub i Parker su dogovorili sporazumni raskid saradnje iako je mladi trner pred sobom imao još dve godine ugovora. U narednih 48 sati Parker bi trebalo da ozvaniči saradnju sa ekipom Bornmuta koji je svom dosadašnjem strategu Džonatanu Vudgejtu predočio da nema nameru da produži ugovor koji ističe u sredu.

(2,55) Belgija (3,20) Portugal (2,85)

Izabrane vesti

Promena trenera uvek može da otvori vrata pojedincima koji nisu bili zadovoljni minutažom, a jedan od njih svakako je Aleksadar Mitrović. Nije se reprezentativac Srbije naigrao pod dirigentskom palicom Skota Parkera koji mu je samo 13 puta omogućio da se nađe u startnoj postavi, a kada se u jedanačini ubace zdravstveni problemi dobijamo 27 premijeligaških nastupa i tek 1389 minuta.

Mitrović je igrao standardno na startu sezone, našao se među 11 na sedam od prvih osam mečeva, a onda je Parker počeo da mu secka minutažu i namenio mu je ulogu rezerviste. Međutim, ni kada je Abubakar Kamara dobijao šansu u startnioj postavi, rezultati Fulama nisu se značajno menjali. Na kraju je izostala neizvesnost u borbi za opstanak, a ekipa je osvojila tek 28 bodova uz svega pet pobeda.

Pomoćnik Stjuart Grej će u narednom periodu biti vršilac dužnosti glavnog trenera, a kako Parker preuzima Bornmut, u predstojećoj sezoni vodiće bitke protiv svog bivšeg kluba. Trešnjice su prošle sezone ispale u drugi rang posle pet godina oravka u eliti, a planovi za povratak su propali pošto ih je u polufinalu plej-ofa eliminisao Brentford.

Klub sa Vitalitija počeo je sezonu sa Džejsonom Tindalom, koji je nasledio Edija Haua, ali je Tindal dobio otkaz u februaru, a Vudgejt postao vršilac dužnosti do kraja sezone.

Nova sezona u Čempionšipu počinje sedmog avgusta - Fulam će ugostiti Midlzbro, dok će Bornmut biti domaćin Vest Bromvič Albionu koji je takođe ispao iz Premijer lige.


tagovi

Skot Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara