Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvo Ronaldovo obraćanje po povratku u Mančester: Jedva čekam da izađem na Old Traford

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 11:06

Prva objava Portugalca po potpisivanju za Junajted

Nakon što su obavljene sve formalnosti poput lekarskih pregleda i definisanja ličnih uslova, Kristijano Ronaldo je i zvanično postao novi igrač Mančester Junajteda. Portugalski fudbaler, po povratku na Old Traford potpisao je dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka za još 12 meseci, a po dolasku u klub iz kojeg je 2009. godine prešao u Real Madrid nije skrivao zadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Mančester Junajted je klub koji je oduvek imao posebno mesto u mom srcu i bio sam preplavljen porukama od petka. Jedva čekam da ponovo zaigram na Old Trafordu pred punim stadionom i ponovo vidim sve navijače. Radujem se što ću se pridružiti timu nakon međunarodnih utakmica i nadam se da nas očekuje veoma uspešna sezona", izjavio je Ronaldo u prvom obraćanju po povratku među Crvene đavole.

Osvajač pet Zlatnih lopti će u dobro poznatoj sredini sarađivati sa nekadašnjim saigračem Ole Gunar Solskjerom, koji je sada šef stručnog štaba Junajteda.

"Nema dovoljno reči do opišete Kristijana. On nije samo izvanredan igrač, već i veliko ljudsko biće. Da biste imali želju i sposobnost da igrate na vrhunskom nivou tako dug period potrebno je da ste posebni. Nema sumnje da će nas i dalje sve impresionirati, a njegovo iskustvo će biti od vitalnog značaja za mlađe igrače u timu. Ronaldov povratak pokazuje jedinstvenu privlačnost ovog kluba i apsolutno sam oduševljen što se vraća kući odakle je sve počelo", rekao je Norvežanin.

Kristijano je do sada osvojio više od 30 velikih trofeja, uključujući pet titula Lige šampiona, četiri Svetska klupska prvenstva, sedam titula prvaka u Engleskoj, Španiji i Italiji i Evropsko prvenstvo sa Portugalijom, bio je i najbolji strelac u prošloj sezoni Serije A i osvojio je zlatnu kopačku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. U svom prvom mandatu za Mančester Junajted postigao je 118 golova na 292 utakmice.

Juventus će dogovoreno obeštećenje od 15.000.000 evra dobiti u pet godišnjih rata, dok se Junajted obavezao na isplatu bonusa pod određenim uslovima, u vremenu trajanja Ronaldovog ugovora. U pitanju je suma od maksimalnih 8.000.000 evra i zavisiće isključivo od igara portugalskog asa. Juventus je takođe objavio i da ovaj posao ostavlja minus od 14.000.000 evra u knjigama za finansijsku 2020/21.


tagovi

Kristijano RonaldoJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara