Nuno Mendes (twitter©PSG_inside)
Nuno Mendes (twitter©PSG_inside)

PSŽ-ov pečat na doktorski prelazni rok i Drim tim: Mendeš stigao za 7.000.000 + 40.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 00:46

Levog beka je želelo pola Evrope, od Mančester sitija, preko Junajteda, Real Madrida, Barselone...

Nije u istoriji fudbala zabeleženo mnogo moćnijih prelaznih rokova u režiji jednog kluba od šepurenja Pari Sen Žermena ovog leta. Niko ne spori da raspolažu sa ubedljivo najviše novca, ali Parižani su izveli doktorsku disertaciju na temu šta sve možete dovesti za 67.000.000 evra. Stizali su Lionel Mesi, Serhio Raos, Žoržinjo Vajnaldum i Đanluiđi Donaruma bez obeštećenja, Ašraf Hakimi je plaćen 60.000.000, a Drim tim je konačno kompletiran u pet minuta do 12. I to doslovce.

Na pozajmicu vrednu 7.000.000 evra sa pravom otkupa u visini od 40.000.000 iz Sportinga na Park prinčeva stigao je Nuno Mendeš. Došao je u Sporting kao dečak, napustio ga kao šampion, a to želi da ostane noseći dres na papiru sigurno najmoćnijeg kluba planete. U suprotnom smeru je otišao Pablo Sarabija, takođe na pozajmicu, a zanimljivo je to da će Pari Sen Žermen u aktuelnoj sezoni pokrivati čitave troškove njegove plate.

Izabrane vesti

Reprezentativca Portugalije koji ima tek 19 godina je ovog leta želelo pola Evrope. Sportskom direktoru Lavova Ugu Vijani se usijao telefon otkako je prvak Portugalije evropskim velikanima poručio da bi do kraja prelaznog roka mogao da proda supertalentovanog Mendeša i da neće slušati ponude manje od 40.000.000 evra koliko iznosi otkupna kaluzula. Njegov agent Migel Pinjo bio je u kontaktu i sa mančesterskim velikanima, Real Madridom, Barselonom... Ali Grad svetlosti je očigledno obećano mesto za tinejdžera.

Još početkom leta bilo je naznaka da bi lisabonski velikan mogao da bude očerupan. Strahovalo se da će otići Žoao Palinja, Mateus Nunjes, Pedro Gonsalves... Realnost je da je okosnica šampionskog tima ostala na okupu, a da će već sledećeg leta klub biti bogatiji za 40.000.000 evra, ukupno 47.500.000. Tako će se Mendeš preskočiti Žoao Marija koji je druga najskuplja prodaja u istoriji lisabonskog kluba. Rekoreder ostaje Bruno Fernandes kojeg je Junajted svojevremeno platio 63.000.000.

Setimo se da je Pari Sen Žermen ovog leta tragao i za levim bekom i da se kao meta pominjao Milanov Teo Ernandez. Parižani nikada nisu otpočeli ofanzivu na Francuza. ali su u foto-finišu odlučili da promene kurs, krenu po Mendeša i kompletiraju Drim tim. Možda još nema Ernandezovo iskustvo i možda neće dati automatski doprinos, ali je igrama u prvenstvu Portugala prošle sezone (29 utakmica, gol i asistencija) nagovestio da bi mogao da izraste u jednog od najboljih bekova u Ligama petice.

Mendeš je bio želja Pepa Gvardiole još u maju mesecu i tada se pominjala cena od 60.000.000 evra, ali očigledno da se Pari Sen Žermen zainatio da sa najmoćnijim timom na planeti napadne Ligu šampiona koja mu izmiče iz godine u godinu.



tagovi

Nuno MendešPablo SarabijaPari Sen ŽermenSporting Lisabon

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara