Goce Sedloski (©FC Shkupi)
Goce Sedloski (©FC Shkupi)

Pu, pu, ne važi: Sedloski dao ostavku, pa se vratio da gasi požar

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 12:09

Legendarni makedonski as ponovo na kormilu Škupija

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Situacija sa aktuelnim šampionom Makedonije Škupijem je alarmantna. Tri kola u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL) ekipa ne zna za pobedu, nešto što ne pamti od prošle godine kada se okitila šampionskom titulom, a naredni protivnik će joj biti Rabotnički u malom gradskom derbiju.

Izabrane vesti

Goce Sedloski je otišao posle remija sa Pobedom (1:1), ali je očigledno da Škupi ima drugih kadrovskih i motivacionih problema među igračima. I pored toga što je makedonska legenda podnela ostavku pre dva kola, šampion je izgubio prvo kod Bregalnice (0:2), a potom u uzastopnom meču od Tikveša (1:3).

Posebno zabrinjava loša igra Škupija i loša koordiniranost među igračima koji su prošle godine dominirali domaćom scenom, a sada su samo bleda senka. Ovo se posebno odnosi na Sandeja Adetunjija, koji nikako ne može da pronađe ritam u PMFL-u. Najbolji strelac u prošloj sezoni posle sedam kola nije postigao gol u makedonskoj fudbalskoj eliti. Nezvanično, on je letos tražio da bude prodat, pa je pošto nije obezbedio transfer demotivacija uticala na formu.

17.00: (1,37) Škupi (4,40) Rabotnički (8,00)

Privremeni trener iz Turske u prethodna dva kola Gokan Bozkaja nije mogao da motiviše Škupijev tim. Na suprotnoj strani Ljupčo Markovski - Kalč je polako stabilizovao Rabotnički, pa je posle nekoliko poraza na startu usledila pobeda sa Tikvešom (3:0) i remi protiv Skoplja (1:1).

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Kada je situacija u Škupiju izgledala beznadežno, Goce Sedloski se vratio da pomogne. Trener je sa Golubovima potpisao novi ugovor posle ostavke i kreće u misiju oko gašenju požara. Uz njega dolazi i legenda kluba – Arben Nuhiu. Reč je o nekadašnjem makedonskom reprezentativcu koji će zajedno sa prvim trenerom kao asistent imati težak zadatak da vrati homogenost tima i povede Škupija napred u ovom turbulentnom periodu.

Obračun sa Romantičarima dolazi u lošem trenutku za Škupija. Ali vreme je da se šampion ponovo umeša među najbolje ekipe na domaćoj sceni. Jer sada, sa ovim rezultatima, daleko je od njih. A još jedan poraz će mnogo, mnogo otežati odbranu krune... Tradicija predviđa težak meč. U poslednjih pet mečeva između Rabotničkog i Škupija nije bilo golova. Svi su bili 0-2.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

MAKEDONIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Makedonija ĐP – Sileks 0:1 (0:0)

Nedelja

17.00: (11,0) Pobeda (5,20) Bregalnica (1,25)

17.00: (1,37) Škupi (4,40) Rabotnički (8,00)

17.00: (1,30) Struga (4,50) Skoplje (11,0)

17.00: (4,00) Tikveš (3,30) Akademija Pandev (1,90)

Slobodna: Škendija

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1Škupiex-Yu fudbalEX-YU ligeGoce Sedloski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara