(©Reuters)
(©Reuters)

Putevima novca teško je odoleti: I Džerard će se zaputiti ka Bliskom istoku

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 18:15

Englez će preuzeti Al Itifak iz Saudijske Arabije…

Miris nafte i novca sa Bliskog istoka privukao je Kristijana Ronalda i Karima Benzemu, teško mu je odoleti, a tim putem će – sva je prilika – krenuti i – Stiven Džerard.

Saudijska Arabija ne žali pare, deli i šakom i kapom, sve kako b i privukla najveće fudbalske zvezde. Ali, nije samo u deficitu sa superstarovima na terenu, već i sa jakim imenima na klupi. Namera je da se fudbal popularizuje, da se liga ojača i bude najveći centar na Bliskom istoku, a Stiven Džerard uklapa se u planove Al Itifaka.

Izabrane vesti

Osam meseci je mladi strateg bez posla, još otkako je dobio otkaz u Aston Vili. Na Ajbroksu je mogao da bude božanstvo, da izgradi dinastiju, međutim, verovao je da je prerastao škotski Premijeršip i da je spreman za veći zalogaj – prevario se.

Na Vila parku je brzo sagoreo, nije se proslavio. Na 11 utakmica ostvario je samo dve pobede, što je bio jasan signal klupskim glavešinama da mu se zahvale i pokažu put ka izlaznim vratima. Od tada je u potrazi za poslom, ali posle izuzetno loših rezultata niko se nije usudio da ga zaposli.

Arapi drugačije razmišljaju. Bar za početak. Video Stivena Džerarda kao dobar marketinški potez i nastavak priče. Sa Bliskog istoka dopiru informacije da je nekadašnji kapiten Liverpula već sleteo, te da će uskoro potpisati ugovor sa Al Itifakom.

Ne spada Al Itifak u red najboljih klubova u zemlji, minulu sezonu završio je kao sedmi – u šampionatu se takmiči 16 timova – ali od nečega mora da se krene. A, u klubu su doneli odluku da je prvi potez koji će povući angažovanje trenera, pa tek onda potpisi zvezda.


tagovi

Stiven DžerardAl ItifakLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara