Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Radnik ostao bez 14 fudbalera, Leotar ne može da računa na pojačanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.07.21. | 12:02

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim iz Bijeljine oslabljen u novoj sezoni. Tim iz Trebinja doveo četvoricu novi igrača, ali oni još nemaju pravo igranja

Tačno 46 dana proteklo je otkako je u Premijer ligi odigrana poslednja utakmica prošle sezone. Fudbalska bubamara će se od večeras ponovo zakotrljati premijerligaškim terenima, a zavesa će prvi put ove sezone biti podignuta u Bijeljini, gde će premijeru imati Radnik i Leotar (20.00).

Domaćin je u pauzi imao mnogo problema. Kašnjenje sa pripremama, nedovoljan fond igrača, problemi u klubu, umnogome su uticali na sam trenažni proces. Zbog svega toga, fudbaleri Radnika se ne mogu pohvaliti fizičkom spremom, što će sigurno biti najveći problem u početku sezone. Da stvar bude gora, igrački kadar je uglavnom promenjen i to odlascima. Čak 14 igrača je zbog, ne baš najbolje situacije unutar i oko kluba, odlučilo dići sidro, pa će neke nove mlade snage predvoditi Radnik u predstojećim izazovima.

Izabrane vesti

20.00: (2,20) Radnik Bijeljina (3,20) Leotar (3,20)

Svestan toga je i šef stručnog štaba Radnika Vlado Jagodić koji je sa velikom dozom opreza najavio večerašnji duel na Gradskom stadionu.

"U ovom trenutku nisam siguran koliko moja ekipa može. Realno kasno smo počeli, odigrali malo kontrolnih utakmica, a puno je bilo promena u igračkom kadru. Međutim, šta je tu je. Mi imamo neki svoj pravac i cilj koji je vezan za podmlađivanje ekipe. Samim tim, nama otvaranje prvenstva mnogo znači. Cenimo ekipu Leotara i drago nam je što su našli svoje mesto u Premijer ligi, jer im je tu i mesto. Oni su u blagoj prednosti u odnosu na nas, jer su zadržali kompletnu ekipu iz prošle sezone. Kolega Branislav Krunić je tokom pripremnih utakmica uigravao neki sistem koji je u našim okolnostima nepredvidiv, tako da znamo šta nas čeka. Međutim, ja ne znam koliko moja ekipa može. Ja svaki put očekujem da pobedim pa tako i ovaj put, a i favoriti smo zato što igramo na domaćem terenu“, rekao je Jagodić.

S druge strane Leotar je novajlija u ligi. Nekadašnji šampion Bosne i Hercegovine se posle nekoliko godina pauze ponovo vratio u elitu BiH fudbala, a od poslednje njihove utakmice u Premijer ligi prošlo je čak 2625 dana. Bilo je to 30.maja 2014. godine, pa je jasno koliko se trebinjska publika uželela premijerligaškog fudbala. S obzirom na to, sigurno je da će Leotar biti nepoznanica za sve ekipe.

U odnosu na prošlu sezonu, zadržali su kompletan igrački kadar, a da ne planiraju biti samo prolaznici u društvu najboljih potvrdili su juče, kada su ozvaničili dolazak četiri respektabilna pojačanja - Ognjena Todorovića iz mostarskog Zrinjskog koji godinama unazad slovi za jednog od najboljih premijerligaških fudbalera, Asima Zeca brzonogog ofanzivca iz Željezničara koji takođe za BiH ligu predstavlja veliko pojačanje, Marka Perišića, pouzdanog levonogog fudbalera sa pregršt premijerligaškog i internacionalnog iskustva, kao i defanzivca Đoka Milovića. Međutim, oni će na svoj debi morati još sačekati. I bez njih trener Leotara Branislav Krunić veruje u povoljan rezultat.

"Mislim da smo dovoljno spremni da možemo početi prvenstvo na jedan kvalitetan način. Imamo protivnika koji je, u ovom trenutku, nama po meri. I oni su se susreli sa problemima, iako imaju dosta mladih igrača, a uz ovih nekoliko starijih koji su ostali, biće spoj mladosti i iskustva. Ekipa Radnika je favorit. Igraju na svom terenu, pred svojim navijačima, a nama ostaje da uz maksimalnu borbenost i zalaganje probamo da nešto učinimo. Sigurno je da ne dolazimo sa belom zastavom. Prva je utakmica nama u Premijer ligi, ogroman je to motiv momcima da pokažu šta znaju i koliko mogu. Nemamo nikakav imperativ, ali imamo ogromnu želju za dobrim rezultatom“, jasan je Krunić.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO

Petak

20.00: (2,20) Radnik Bijeljina (3,20) Leotar (3,20)

Subota

21.00: Željezničar Borac Banjaluka

Nedelja

19.00: Sloboda - Rudar Prijedor

21.00: Široki Brijeg - Zrinjski

Ponedeljak

18.00: Sarajevo - Tuzla Siti

20.00: Velež - Posušje

***kvote su podložne promenama

TABELA PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE IZ PROŠLE SEZONE



tagovi

LeotarRadnik BijeljinaPremijer liga BiHBiHBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara