Đanluiđi Donaruma (©Reuters)
Đanluiđi Donaruma (©Reuters)

Rajola brani Donarumu i krivi Milan za zvižduke: Sramotno, nije nikog ubio

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 12:14

“Klub je trebalo da ga brani”, tvrdi ugledni menadžer

Kad mu je odgovaralo, Mino Rajola nije prezao ni od najgorih optužbi i uvreda. Rešetao je po svima redom. Sad kad je Đanluiđi Donaruma izviždan zbog transfera u Pari Sen Žermen, Rajola glumi pacifistu. I kaže: Milan je morao da brani 22-godišnjeg golmana, a ne da dozvoli da Donarumi ceo San Siro zviždi na utakmici reprezentacije Italije.

Naravno, sve zbog toga što je odbio novi ugovor sa Rosonerima i otišao na Park prinčeva, iako je Milan bio spreman da se otvori i učini ga najplaćenijim igračem tima. I mnogi ugledni ljudi iz sveta fudbala – Fabio Kapelo recimo – ocenili su da Điđo, posle svega što je Milan učinio za porodicu Donaruma, nije smeo tako da se ponese prema klubu.

Izabrane vesti

Rajola pak ustaje u odbranu svoje zlatne koke. Pobesneo je zbog zvižduka prilikom svakog Donaruminog kontakta sa loptom u porazu od Španije. Korijere delo Sport otkriva da je novinara rimskog lista tako ljutit zvao već na poluvremenu. Dan posle utakmice još jednom.

Zgađen sam zvižducima protiv Donarume i pitam se zašto Milan nije intervenisao na neki način još posle one parole”, rekao je Rajola za Korijere.

Mislio je naravno na parolu okačenu u Milanu još pre utakmice. Pisalo je…

Donaruma, g…o jedno, nikad više nećeš biti dobrodošao u Milanu”.

20.45: (15,0) Kipar (6,25) Hrvatska (1,25)

Donaruma je besan.

Hoćete da govorimo o pretnjama? Da li je on ubio nekog? Rekao bih da nije. Istina je da Milan nije imao snage da ga zadrži. Pitajte bilo čijeg oca. Šta bi predložio svom sinu. Da ode u PSŽ ili da ostane u Milanu?”, grmi Rajola.

Čini se uzalud. U svetu ultrasa Donarumin čin je prosto – izdaja. Ipak…

Ono što se desilo u Milanu je tužno i sramotno. Donaruma je samo doneo slobodnu odluku. Čudno je i razočaravjuće što se Milan nije distancirao od tako neprihvatljivog ponašanja. Italija je izgledala loše pred celim svetom. Zaista cenim gest Serhija Busketsa. On je razumeo kroz šta Điđo prolazi”, rekao je Rajola.

Buskets je inače tešio Donarumu još na samom terenu. Ali teško da će njegova empatija popraviti Donarumin status u Italiji. Svestan je toga i Rajola, zato i bljuje vatru.

Điđo je uvek davao sve za državni tim, doprineo je osvajanju Eura, bio najbolji igrač turnira. Pomogao je i Milanu, bio veran u najtežim trenucima, bio je profesionalac do poslednjeg trenutka, pomogao je timu da se vrati u Ligu šampiona”, ističe Rajola.

Slaba vajda. Ipak je izabrao PSŽ ispred Milana.



tagovi

Đanluiđi DonarumaMino Rajola

Obaveštavaj me

PSŽ
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara