Rajola zacepio - 1.000.000 evra nedeljno za Halanda; ko može da plati, ko otpada, zašto vredi požuriti?

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 12:27

Navodno, trenutno postoje samo tri ozbiljna kandidata...

Čuveni italijanski agent Mino Rajola nije poslednjih nedelja uzalud špartao Evropom i nudio trenutno svoj najvredniji biser - Erlinga Halanda. Jer ako je verovati engleskim tabloidima tri kluba ozbiljno su se upecala i zagrejala za ideju da od leta u svojim redovima imaju jednog od najboljih napadača današnjice.

E sad, ono što je Rajola kao osnovni uslov stavio pred svaki od klubova moglo bi da norveškog asa učini najplaćenijim igračem u istoriji Premijer lige i drugim najplaćenijim u istoriji fudbala. Kako se navodi, Italijan je na svakom od sastanak na kom je bio jasno i glasno saopštio interesentima da će za pregovarački astal sesti samo kad dobije garancije da je druga strana spremna da njegovom klijentu na nedeljnom nivou isplaćuje astronomskih 1.000.000 evra nedeljno?!

Izabrane vesti

Ova cifra, gotovo je izvesno, usloviće jedan od najkomplikovanijih poslova i retko koji klub mogao bi da je obezbedi u doba velike krize izazvane pandemijom koronavirusa bez uključivanja većinskog procenta od prava na korišćenje imena igrača i još mnogo drugih komeracijalnih akcija.

Englezi tvrde da su trenutno "u piku" tri kluba. Rajola, navodno, održava najintenzivnije kontakte sa Mančester Sitijem, Real Madridom i Pari Sen Žermenom, za koje se prepostavlja da bi bez većih problema mogli da obezbede traženi iznos novca. Doduše, navodi se i da su predstavnici Reala i Barselone, sa kojima su se Rajola i Haralndov otac sastali pre desetak dana ostali u šoku kada su čuli koliko Italijan planira da traži para za svog štićenika.

Treba imati na umu da se radi o neto iznosu, što će reći da bi izdatak za klub - u zavisnosti od zemlje - iznosio za 40 ili 50 odsto više.

Pored tri glavna konkurenta u trci za Halanda, pomenute Barselone, u priči su još Mančester Junajted, Čelsi i Liverpul, ali kako se kaže, sa mnogo manjim šansama da dođu do norveškog asa.

Ukoliko pronađe klub koji će zaista isplatiti traženu cifru Haland će preteći po zaradi Kristijana Ronalda. Portugalac u Juventusu trenutno ima 32.000.000 neto. Sa zaradom od 1.000.000 evra nedeljno (i ako se zaista radi o već oporezovanom novcu) Norvežanin bi godišnje inkasirao 48.000.000. Po trenutnom ugovoru više ima samo Lionel Mesi u Barseloni.

Ugovor od kog zastaje dah. A šta tek reći za obeštećenje koje zahteva Dortmund? Poznato je da se izlazna klauzula iz ugovora Erlinga Halanda aktivira tek idućeg leta (75.000.000), pa Milioneri žele duplo više para za transfer ovog leta.

Neko bi mogao da postavi pitanje zašto onda žuriti? Razlog je jednostavan - konkurencija će manja biti ovog juna. Mnogo je manje klubova koji su spremni da iskeširaju 150.000.000. Onih 75.000.000, godinu dana kasnije, moglo bi makar desetak klubova.

"Nemamo plan B za Halanda. Tek treba da razgovaranmo sa njegovim agentom i ocem", kazao je Hans Joakim Vacke iz Dortmunda. "Želimo da ostane sa nama još godinu dana, zato ne tragamo za zamenom".

Borusija ne stoji sjajno finansijski, mogla bi da ostane bez Lige šampiona, a u takvoj situaciji ako joj neko zaista ponudi 150.000.000 evra za Halanda teško da bi mogla da odbije.

Mladi napadač nije dao gol na poslednjih šest utakmica, ali i dalje ima ipresivne brojke ove sezone - 39 pogodaka na 42 utakmice za klub i reprezentaciju.



tagovi

Erling Halandletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara