Foto: AFP
Foto: AFP

Ramosov intervju: Karlos i Ronaldo me gledali kao sina, možda zaigram na Svetskom 2026. godine

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.03.21. | 20:22

Haland ili Mbape? Boka ili River? Da li bi igrao za Barsu? Da li bi voleo da vidi Mesija u Realu?

Serhio Ramos uvek donosi uzbuđenja kada je na terenu, a zanimljiv je i van terena, kada je za mikrofonom. Govorio je za As u velikom intervjuu u kom se dotakao brojnih interesantnih tema – od odlaska u penziju do novog ugovora sa Real Madridom.

Zato da ne dužimo...

Izabrane vesti

Do kada ćemo gledati Serhija Ramosa? Čini se po njegovim razmišljanjima – još dugo. Iako ima 34 godine.

"Fudbal se unapredio na fizičkom nivou. Postoje određeni igrači koji su o tome vodili računa još pre 10 godina. Moje sadašnje 34 godine je kao kada je neko imao 28 pre 10 godina. Sada sam još jači, brži, iskusniji. Mislim da ću pre napustiti fudbal zbog mentalnih razloga, a ne fizičkih. Drago mi je što smo uzori mladima, miran sam. Mislim da mogu da igram na Svetskom prvenstvu 2026. godine. Bio bih jedini fudbaler koji je nastupao na šest prvenstava", rekao je Ramos.

Novi ugovor sa Real Madridom je tema koje mnoge zanima.

"Veoma sam optimistična osoba. Na kraju stvari dođu posle truda. Nema ništa novo. Ako bude nešto novo prvi ću reći. Trenutno sam srećan što igram sa saigračima. I samo o tome mislim", rekao je Ramos.

Da li se Ramos plaši da bi mogao da napusti Real poput Raula ili Ikera Kasiljasa?

"Voleo bih da odem sa čistom savesti. Da dam sve za klub. Ne znam da li će to biti danas, sutra ili za pet godina. Nadam se da će to biti za dugo vremena. Ne zavisi samo od mene, ali voleo bih da izađem na prednja vrata".

Pominjao je Ramos i odnos prema fudbalerima u njegovoj zemlji.

"Najveće zvezde u Španiji su veoma potcenjene. A to nije slučaj sa Džerardom, Bufonom, Lampardom. Oni su praktično nedodirljivi, kao što bi ovde trebalo da bude sa Raulom, Pujolom, Ćavijem".

Imao je zanimljivu opasku i na eliminaciju Barselone.

"Veliki sam ljubitelj fudbala i video sam meč Barselone. Sentimetalno mi je krivo zbog eliminacije Sevilje, to je klub koji nosim u srcu. Nisu zaslužili da ispadnu. Njima uvek želim uspeh. Suprotno od Barselone. Zadovoljstvo raste kada vidite da vam direktan rival padne. PSŽ nije moja briga. Naš rival koji želimo da pobedimo je uvek Barselona".

Koliko Ramos radi na psihologiji i psihološkoj pripremi za utakmice?

"To je veoma važna stvar. Vremenom upoznate ljude koji vam pomognu i to vam popravi svakodnevnicu. Sve što sam naučio mi je pomoglo da vidim stvari drugačije. Kontrolišem disanje kako bih izbegao probleme. Volim da radim to posle utakmica. To je moj mali trenutak u danu. Učiti kako da se diše, da se mozak isprazni, to savetujem svima", rekao je Španac.

Ko je najčudniji pojedinac sa kojim je Ramos delio svlačionicu?

"Žilijen Fober, koji bi zaspao na klupi. Mislim da mu raspored utakmica nije odgovarao, imao je džet-leg. Nije naučio jezik, nije se slagao ni sa kim. Kada je stigao bio je veoma mlad, a ja sam više bio sa druge strane", rekao je Ramos i dodao je da su od trenera na njega veliki uticaj imali Kaparos, Aragones, Ančeloti i Zidan.

A ko je najzanimljiviji saigrač sa kojim je delio svlačionicu?

"Brazilci u Madridu su bili uvek zabavni, stalno su se šalili. Andalužani imaju sličnu filozofiju, pa sam se identifikovao. Zahvalan sam skoro svima, ali Ronaldo i Karlos su me tretirali kao sina. Bio je to jedan od najzanimljivijih perioda, ali nismo ništa osvojili".

Da može da bira, da li bi pre doveo Erlinga Halanda ili Kilijana Mbapea?

"Voleo bih obojicu. Možda bi trenutno bilo lakše dovesti Halanda. Sa Mbapeom su okolnosti komplikovanije. Mislim da ne bi bilo loše po Real da dovede Halanda. I Mbape bi podigao nivo Reala, ali ga je teže dovesti".

Ishrana?

"Menjam se. Imao sam veoma definisan kriterijum jer mi je radio posao. Ponekad postim, jedem salatu sa mesom... Morate da napravite balans".

Da li bi Ramos nekada zaigrao za Barselonu?

"Ne postoji opcija. Imam posebnu vrstu odnosa sa Laportom, mnogo ga volim. Ali postoje stvari u životu koje novac ne može da kupi. Kao što nećete videti Ćavija ili Pikea u Madridu".

A da li bi voleo da vidi Mesija?

"Bio bih oduševljen da ga primim. Dao bih mu kuću prvih sedmica. Morali smo da trpimo Mesija u najboljim godinama. Tako da bi bilo dobro kada ne bismo morali da igramo protiv njega".

Sa kime je najviše voleo da igra u paru?

"Sa Pikeom i Pepeom, sa obojicom sam napravio odličan tandem".

Boka ili River?

"Argentinski fudbal dobija simpatije svih. Uvek mi kažu da imam sličnosti sa argentinskim igračima. Boka dobija više simpatija. Imam prijatelje poput Iguaina ili Saviole, ali malo više volim Boku".

Koju bi drugu poziciju voleo da igra?

"Centralnog napadača. Tipičan visoki napadač, spuštao bih loptu na krila, kao Aduriz. Pričao sam sa Ančelotijem, pričao je da će da me stavi "gore" na nekim utakmicama".


tagovi

Serhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara