Mislav Oršić u duelu sa Bečlijama pre dve nedelje (©Reuters)
Mislav Oršić u duelu sa Bečlijama pre dve nedelje (©Reuters)

Rapid bez šestorice na Maksimiru, Petković i Andrić aduti Modrih

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.11.21. | 12:53

Grupa H Lige Evrope: Dinamo je pre dve nedelje poražen u Beču (1:2), a sada pred svojm navijačima četa Damira Krznara želi tri boda protiv austrijskog vicešampiona

Vest Hem je opravdao ulogu favorita u Grupi H Lige Evrope. Ima sve tri pobede, a za drugo mesto koje vodi u šesnaestinu finala drugorangiranog takmičenja i treće koje donosi nastavak evropskog takmičenja u Ligi konferencije bore se Dinamo, Rapid i Genk. Sva tri tima imaju po tri boda, odnosno pobedu i dva poraza.

Modri su razočarali pre dve nedelje, poraženi su u Beču (1:2), a na Maksimiru je večeras (21.00) revanš. Četa Damira Krznara naoštrena je da se revanšira austrijskom vicešampionu za taj poraz.

Izabrane vesti

S probuđenim Brunom Petkovićem kao polušpicom, razigranim Srbinom Komnenom Andrićem koji je ušao u seriju golova, Mislavom Oršićem koji je na tragu forme iz prošle sezone i gladnim Amerom Gojakom koji nudi energiju, toliko potrebnu ovom Dinamu, domaćin želi tri boda koja bi ih približila drugom mestu, piše portal Germanijak.

Dinamo i dalje ne može da računa na kapitena Arijana Ademija, Duja Čopa i Denija Jurića. Gosti u Zagreb dolaze bez šestorice fudbalera. Rapid je za vikend dobio na svom terenu LASK sa 3:2, ali trener Ditmar Kuhbauer ne može biti preterano zadovoljan pred dvoboj na Maksimiru jer je zbog povreda iz igre morao da izvadi dva ključna igrača. Kapiten Maksimilijan Hofman ostao je u svlačionici na poluvremenu, a u sudijskoj nadoknadi napustio je i drugi najbolji strelac Rapida ove sezone, grčki napadač Taksiarhis Fountas. Trener Kuhbauer je rekao da povreda nije teže prirode, ali je pod znakom pitanja za duel sa Dinamom.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Odranije austrijski trener na raspolaganju nema prvog golmana Rikarda Strebingera, štopera Kristofera Dibona i Slovenca Dejana Petrovića, a u četvrtak sigurno neće biti austrijskog mladog reprezentativca Lea Grajmla koji bi zbog kartona propustio maksimirski dvoboj i da nije zadobio povredu kolena. Takođe, pod upitnikom je i štoper Kevin Vimer koji nije igrao protiv LASK-a. Standardan u timu zeleno-belih je nekadašnji crnogorski reprezentativac, bivši fudbaler Crvene zvezde, Filip Stojković.

UEFA je ove nedelje donela odluku da kazni Rapid sa jednim mečom bez navijača na gostujućim terenima, pa će u Maksimiru biti samo pristalice domaćeg tima.


tagovi

Dinamo ZagrebRapid BečLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara