Julijan Nagelsman i Tomas Miler (©Reuters)
Julijan Nagelsman i Tomas Miler (©Reuters)

Raste tenzija u Bajernu, padaće glave: Stiglo prvo upozorenje, Nagelsman besneo zbog pitanja o Levi

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 22:56

Strateg Bavaraca odbio da komentariše Maneove partije...

Ozbiljna kriza drma minhenski Bajern, produbi li se – „padaće glave“.

Čija će biti prva nije preterano teško zaključiti. Četiri meča bez pobede Bavaraca u Bundesligi i Julijan Nagelsman se našao pod lupom. Na tihoj vatri se peče, gunđanje i plasiranje poruka koje se čitaju između redova je počelo. Nezadovoljstvo raste, jer nema rezultata. Rđavi su za Bajernove standarde.

Izabrane vesti

Izolovani slučajevi su prerasli u kontinuirani problem. Pobeda nema, u igri škripi, problematična je realizacija. Potegnuta je tema Robert Levandovski i nedostatak klasične „devetke“. Sa lažnim ne funkcioniše kada se „mali“ zatvore. Prolazi Julijan Nagelsman kroz najteži period otkako je preuzeo Bajern, nalazi se na udaru kritika i otuda ne čudi što je počeo da se preispituje.

„Teško je pronaći prave reči. Igramo veoma, veoma traljavo. Trenutni negativni trend nije dobar. Šta drugo mogu da kažem... A, šta treba promeniti? Puno toga mora da se promeni. Moramo da počnemo da koristimo situacije jedan na jedan sa golmanom da bismo pobedili. Ako to ne uradimo, nećemo pobediti. Zapravo je vrlo jednostavno. Razmisliću o tome, pa ćemo videti kako će biti. Razmisliću o svemu, o sebi, o situaciji“, rekao je Nagelsman posle poraza.

Pokušavao je da se suzdrži strateg bavarskog kluba, nije bio dobre volje. Šturo je odgovarao i vremenom je izbačen iz takta.

„Nisam mnogo iznenađen. Ali, treba da znate da će uvek postojati razlika između onoga što ću reći vama (novinarima) i timu“.

Prljav veš ne želi da iznosi, kao ni da komentariše slabe partije određenih igrača. Posle Augzburga konkretno Sadija Manea.

„Ne želim sada o pojedincima i njihovim igrama, sačuvaću taj govor za svlačionicu“.

Pitanje o Sadiju Maneu razbesnelo je Julijana Nagelsmana, a vatru je počeo da bljuje kada je upitan za Roberta Levandovskog. Pogođen je direktno u živac, nije mu se svidela konstatacija da Bajernu nedostaje klasičan centarfor, prava „devetka“, te da je napravljena greška u selekciji.

„Nebitno je da li ću reći 'ne' ili 'da'. Ako kažem 'ne', onda će pisati: 'On ne vidi problem'. Ako kažem 'da', onda svi pišu: 'Nedostaje mu Levandovski'. Zaista nije bitno šta ću odgovoriti“, stavio je trener Bajerna tačku na diskusiju.

Kazao je da će razmisliti o svemu. I trebalo bi, jer Bajern nema rešenje za postavljenu odbranu. Nema golgetera, bar ne onakvog kakav je bio Leva. Ispostavilo se da je minhenski klub nespreman za odlazak prve zvezde. Iz ove perspektive nije ni čudo što su dizali frku i na svaki način pokušavali da zadrže poljusku gol-mašinu...

Nula sa gostovanja nakalemljena na tri remija otvoriće brojna pitanja. Hasan Salihamidžić je počeo da upozorava, što znači da će „padati glave“, ako ne bude zaokreta kursa. Ne želi izgovore, već rezultate. Njih trenutno nema, nisu onakvi kakvi su Bajernov standard.

„Nismo pobedili u četiri utakmice zaredom u Bundesligi, osvojili smo tri od mogućih 12 bodova, pa sam malo zabrinut. Ne možete da pobedite u Bundesligi na način na koji smo mi igrali danas. Imamo neverovatne probleme protiv fizički jakih ekipa koje nam skidaju čarape. Nismo bili disciplinovani i gladni gola. Sada više nema izgovora, potrebne su nam pobede, inače će se desiti grozne stvari“, poručio je Braco Salihamidžić.

I on će zasigurno dobrano razmisliti o svemu. Izvesno i o treneru. Nije bez razloga razjaren Julijan Nagelsman. Prvi će biti na udaru.


tagovi

Bajern MinhenJulijan NagelsmanHasan SalihamidžićSadio ManeRobert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara