Harold Presijado(©AFP)
Harold Presijado(©AFP)

Rat Kalija i Medeljina rešio Presijado: Sa dva hica presudio Nasionalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 05:56

Deportivo kuca na vrata finala - 2:1

Strašan igrač Harold Presijado. I zlata vredan Deportivo Kaliju. Retko ko može u Kolumbiji da kaže: Imamo napadača koji nam garantuje dvocifren broj golova, i imamo napadača koji redovno trese mreže u završnici šampionata. E, to je Harold Presijado. Zbog kolumbijskog goldetera Deportivo Kali je na pragu ulaska u finale Klausure - 2:1 (2:1).

Gde god da je igrao, rešetao je Harold Presijado. Bio je “smrt” za golmane u prvom mandatu u Deportivo Kaliju, još više je proganjao protivničke odbrane u Kini nastupajući za Šenžen, a kada je ove godine odlučio da se vrati u domovinu, rivalima se smrkulo. Znali su šta sledi. Snove Atletiko Nasionala o tituli raspršio je. Nek se spremi Junior. On je sledeći.

Izabrane vesti

Atletiko Nasional ponovo je razočarao. Najbolji tim u ligaškom delu kolumbijske Klausure je dva kola pre kraja Kvadrangulara izgubio šanse da se nađe u finalu i bori za titulu. Iz dve mini-grupe izaći će po jedan tim, a to će po svemu sudeći biti Deportivo Kali. Samo još Junior može da ga ugrozi, ako zaustavi napast poznatiju kao Harolda Presijada.

Svaka druga utakmica gol - to je učinak prve strele tima iz Kalija. Na 20 utakmica postigao je 10 golova, ali je tek u nekoliko prethodnih uhvatio zalet. Na poslednje četiri utakmice spakovao je pet golova, a najgore je prošao Atletiko Nasional u drugom viđanju.

Pereiri i Junioru po jedan, pa sastavu iz Medeljina jedan i za prekid maštanja o finalu još dva komada. A, dodao je i asistenciju u sudaru od pre četiri dana. Kratko i jasno: Presijado je dželat Atletiko Nasionala. Razmotirao je odbranu Rafaela Dudamela. Na gostovanju u 4. kolu gol na dodavanje Velaska, pa realizovan penal. Od dva primljena gola do sredine prvog poluvremena Nasional se nije oporavio. Žerson Kandelo samo je ublažio poraz.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Junior – Pereira 3:0 (2:0)

/Rosero 23, Serte 29pen, 66/

Četvrtak

Atletiko Nasional - Deportivo Kali 1:2 (1:2)

/Kandelo 42 - Presijado 8, 25pen/



tagovi

Kolumbija 1Deportivo KaliAtletiko NasionalJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara