Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

RB Bragantino motivisan da u Kolumbiji završi posao

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 23:03

Agilas domaćin brazilskom predstavniku u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Kopa Libertadores

Druga i ekipno najbrojnija kvalifikaciona faza ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores, startuje noćas kada su po rasporedu predviđena tri duela. Jedan od njih, ujedno i potencijalno najzanimljiviji u ovoj instanci kvalifikacija, jeste okršaj kolumbijskog Agilas Doradasa i RB Bragantina, sada već prepoznatljivog kluba sa tla Brazila koji pripada porodici Red Bulovih timova širom sveta.

Meč će se igrati na stadionu Atanasio Žirardot, koji se nalazi u gradu Medeljinu sa početkom od 01:30 po srednjoevropskom vremenu. U istom terminu, sastaju se još bolivijski Olvejz Redi i peruanski Sporting Kristal, dok je sukob venecuelanske Portugese i čileanskog Palestina počeo nešto ranije noćas (23.00).

Izabrane vesti

Kolumbijski predstavnik na ovaj okršaj stiže posle veoma važne pobede u domaćem prvenstvu nad Miljonariosom, koja mu je vratila samopouzdanje nakon nekoliko uzastopnih posrtanja na početku sezone, što je na kraju izazvalo mnoge sumnje u sposobnosti ovog sastava. Agilas je tom prilikom pokazao visok nivo pripremljenosti kako u taktičkom tako i u fizičkom smislu, savladavši jednog od glavnih pretendenata na titulu i to u gostima. Nije dozvolio da ga pokolebaju supranički navijači, i zabeležio je minimalnu pobedu golom Hesusa Rivasa u 75. minutu.

Sada, Zlatni orlovi žele da ponove nedavni učinak protiv RB Bragantina, kako bi pokušali da steknu važnu prednost pred revanš meč u Bragansi u cilju prolaska u sledeću fazu glavnog klupskog turnira na kontinentu. Klub iz Hrisalesa nikada do sada nije učestvovao u glavnoj fazi Kopa Libertadores. Njegovi dosadašnji nastupi na međunarodnoj sceni podrazumevali su učešće u Kopa Sudamerikani, drugom po jačini klupskom kontinentalnom takmičenju, a najdalji domen bilo mu je četvrtfinale 2013. godine.

01.30: (3,60) Agvilas (3,30) RB Bragantino (2,00)

U poslednjih pet zvaničnih nastupa, ekipa Ernana Darija Gomeza zabeležila je samo jednu pobedu, uz dva remija i dva poraza. Tokom ovog perioda pobedili su već spomenuti Miljonarios, remizirali sa La Ekidadom i Patriotasom, pored toga što su izgubili od Jaguaresa iz Kordobe i od Atletiko Nasionala. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Alberto Grisales, Agilas je zabeležio učinak od pet pobeda, dva remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva.

Na strani gostiju, koji nisu izgubili u pet uzastopnih mečeva i stižu silno motivisani da odlučnim korakom debituju na kontinentalnom turniru posle odlične prošlogodišnje kampanje u domaćoj Seriji A. Sa plasmanom u grupnu fazu kao glavnim ciljem u prvom delu sezone, Masa Bruta će morati da dokaže svoju vrednost kao gost protiv Rionegro Agilasa, svestan važnosti postizanja povoljnog rezultata pre nego što zaigra pred svojom publikom u drugom i odlučujućem duelu.

Njihov poslednji okršaj bio je nerešen ishod 2:2 u gostima protiv Sao Paula, u šampionatu Paulista, u meču koji je obeležio visok intenzitet igre sa obe strane. Izabranici Pedra Kaišinje u poslednjih pet zvaničnih nastupa zabeležili su tri pobede i dva remija. Tokom ovog perioda, pokazali su snagu pobedivši Ponte Pretu, Novorizontino i Santo Andre, pored remija sa Sao Paulom i takođe sa Sao Bernardom. Igrajući u gostima, Red Bul Bragantino je u nedavnom učinku zabeležio pet trijumfa, remi i četiri poraza u poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima.

Bragantino takođe je pokazao bolje rezultate na početku sezone i dolazi u Kolumbiju kao veliki favorit u želji da se istakne protiv Agilasa, čak i na gostujućoj teritoriji. Ova dva tima, do sada se nisu susretala u nekim zvaničnim utakmicama.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 2. KOLO, PRVI MEČEVI

Utorak

Portugesa - Palestino U TOKU

Sreda

01.30: (3,60) Agilas (3,30) RB Bragantino (2,00)

01.30: (1,62) Olvejz Redi (3,70) Sporting Kristal (5,20)

23.00: (3,05) Puerto Kabeljo (3,15) Nasional Montevideo (2,30)

Četvrtak

01.30: (3,80) Aurora (4,40) Botafogo (1,90)

01.30: (2,55) Nasional Asunsion (3,05) Atletiko Nasional (2,70)

23.00: (2,45) Trinidense (3,30) El Nasional (2,70)

Petak

01.30: (2,00) Godoj Kruz (3,25) Kolo Kolo (3,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa LibertadoresAgilasBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara