Luka Jović (Foto: Reuters)
Luka Jović (Foto: Reuters)

Real remizirao sa Milanom, Joviću poluvreme malo za golove

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 20:36

Srpski napadač našao se u startnoj postavi Kraljevskog kluba u poslednjem pripremnom meču pred početak sezone

Fudbaleri madridskog Reala odigrali su prijateljski meč sa Milanom na stadionu u Klagenfurtu, u okviru priprema za nastupajuću sezonu. Susret je okončan sa najnepopularnijih 0:0. Za Madriđane je ovo bila i poslednja provera pred početak takmičarske godine i duel sa Alavesom na startu Primere, dok će Milan odigrati još jedan meč u okviru priprema sa Panatinaikosom.

Karlo Anćeloti je oprobao dve potpuno različite postave, mada je utisak da bi 11 igrača koji su počeli susret sa Rosonerima, mogli da krenu i po pobedu u Vitoriji. Među njima se našao i Luka Jović. Od prvog minuta su u formaciji 4-3-3 zaigrali: Kurtoa - Lukas, Naćo, Alaba, Marselo - Modrić, Kazemiro, Isko - Bejl, Jović, Rodrigo. U nastavku su priliku dobili golman Lunin, Vinisijus, mladi Gutijerez, Blanko, Aribas, Ćust i Marvin, kao i Marijano Dijaz, Eder Militao i Martin Edegard.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Stefano Pioli je takođe izveo jaku postavu, ali čini se ne i najjaču. Zaigrali su Rosoneri u formaciji 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Ernandez - Tonali, Krunić - Selemakers, B. Dijaz, Leao - Žiru. Sa klupe su na teren kročili Rebić, Kjer, Kalulu, Maldini, Kastiljeho, Balo Ture i talentovani Tomazo Pobega.

Jović je rešen da se izbori za mesto na Bernabeu, a da bi to uradio moraće da krene sa postizanjem golova. Srpski napadač je odigrao solidno poluvreme. Najbolji potez napravio je pred sam kraj prvog dela igre, kada je sjajno uposlio Gereta Bejla, koji je potom oboren u kaznenom prostoru rivala. Ali izostali su golovi.

Odličan pas Jovića ka Bejlu i penal za Madriđane svakako je bio najinteresantniji detalj prvog poluvremena, pa i čitave utakmice. Odgovornost je preuzeo Velšanin. Stavio je Bejl loptu na tačku, ali ga je golman Rosonera Majk Menjan pročitao. Francuski čuvar mreže je ovog leta stigao na San Siro iz Lila, sa epitetom najboljeg golmana Lige 1. Na samom startu karijere u Milanu je dokazao da bi mogao odlično da odmeni Đanluiđija Donarumu.

Bolji su Blankosi bili tokom većeg dela susreta, ali to nisu uspeli da materijalizuju. Mreža iza Menjana je ostala prazna, dok su Kurtoa i Lunin sa druge strane imao samo jednu pravu intervenciju.

Debi u dresu Kraljevskog kluba upisao je i David Alaba, pojačanje iz minhenskog Bajerna. Izdvojio je Real pravo bogastvo za iskusnog austrijskog reprezentativca, koji bi trebalo da odmeni kapitena Serhija Ramosa u zadnjoj liniji. Poput Jovića, proveo je 45 minuta na terenu i ostavio dobar utisak. Jasno je da će biti od velikog značaja za Anćelotijevu ekipu već u prvoj sezoni.



tagovi

MilanReal MadridMajk MenjanGeret BejlLuka JovićDavid Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara