(©AFP)
(©AFP)

Rezervista kupio Pastu mirniji revanš, a sebi minutažu: Eskobar u dubokoj nadoknadi pogodio za pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 06:28

Vizionarski ili očajnički potez trenera Flabija Toresa? Mladom napadaču je do sada šansu davao na kašičicu...

Prvi četvrtfinalni dvoboji Kupa Kolumbije završeni su, a utisak je da se polufinalisti ne neziru, pošto su dva meča završena bez pobednika, a iz preostala dva će timovi imati lako dostižnu prednost od jednog gola. Deportivo Pasto je jedan od njih, jer je u ludom meču na Depertemental Libertadu u četvrtom minutu sudijske nadoknade srušio Pereiru - 3:2 (1:1).

Niko ove dve ekipe nije očekivao u završnici, ali kada im se šansa ukazala, žele i da je iskoriste. Provrila je krv u izabranicima Flabija Tores i Aleksisa Markeza, koji je igračka legenda Pereire i sada želi da čini čuda i na klupi.  

Izabrane vesti

Blizu čuda nije bio, ali jeste remija sa igračem manje. Mnogo toga je pošlo po zlu za Deportivo Pereiru, a opet u Viljegasu će na domaćem terenu biti u prilici da nadoknade minimalan zaostatak, isprave brljotine i overe plasman u polufinale. 

Počelo je loše, jako loše, jer je levi bek Kristijan Florez postigao auto-gol i u nesigurnu odbranu gostiju uneo dodatnu pometnju. Visio je novi gol u vazduhu, a kako Deportivo Pasto nije šanse pretočio u gol, to mu se obilo o glavu. Gosti su sa bele tačke pred sam odlazak na odmor izjednačili.  

Nije to pokolebalo domaći tim, ponovo je bio u prednosti od 61. minuta, a kada je De la Rosa zaradio direktan crveni karton 15 minuta pre isteka regularnog dela meča, činilo se da je Pasto osigurao trijumf i da može samo steći bolji položaj pred revaš.  

Zakazala je odbrana, Ramirez Rajgosa je pogodio na asistenciju Leona Muniza i onda je Flabio Tores izvršio neki bi rekli očajničku, a drugi vizionarsku izmenu. Ubacio je u igru Jakobo Eskobara, a mladi napadač, koji ove sezone šansu dobija na kašičicu i najčešće je van protokola, postigao je pobedonosni gol u 94. minutu. 

Od sada će sigurno moći da računa na mesto na klupi, a možda postane prvi džoker. Odgovor bi mogao stići već i Viljegasu...

KUP KOLUMBIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Amerika Kali – Deportivo Kali 2:2 (1:1)

/Ramos 43, 89 – Menose 29, Gutijerez 60/

Santa Fe – Atletiko Nasional 2:1 (1:1)

/Osorio 40, Erera 50 – Gomez 14/

La Ekvidad – Tolima U TOKU

Petak

Deportivo Pasto - Pereira 3:2 (1:1)

/Florez 23ag, Barbaro 61, Eskobar 90+4 - Kastriljon 44, Ramirez 87/



tagovi

Kup KolumbijeJužna AmerikaDeportivo Pasto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara