Rosoneri blistaju od sreće: Pioli, Romanjoli, Teo, Maldini, Krunić... Hakan je blizu, Papu im ne treba

Vreme čitanja: 5min | čet. 24.12.20. | 01:17

Neverovatan kraj godine za Milan

Pre tačno godinu dana Milan je imao 17 bodova iz 14 utakmica. Obrazi su mu brideli od šamarčine protiv Atalante (0:5), a trener Stefano Pioli je delovao kao još jedan kojeg će posrnuli velikan brzo sažvakati i potrošiti.

Luda 2020. godina nije donela mnogo toga lepog celom svetu, ali Milanu je bila najlepša od prethodnih desetak. Rosoneri su osvojili najviše bodova u Seriji A. Posle 14 kola ove sezone imaju duplo više bodova nego lane. Idu na zimski odmor kao iznenađujući lideri prvenstva koje niko nije očekivao na tom mestu.

Izabrane vesti

Kraj lude godine je bio spektakularan. Pobedili su Lacio golom Tea Ernandeza u poslednjem minutu i zadržali prvo mesto na tabeli. Trener Stefano Pioli je blistao od sreće posle meča. Sakupio je igrače na centru i nešto im pričao...

„Hteo sam da ih okupim i da im svima poželim srećne praznike jer znam da će odmah posle meča da odjure kod svojih porodica. Uvek idemo na pobedu, večeras smo uspeli i jako sam srećan i ponosan zbog toga. Ovi momci rade neverovatan posao“, rekao je Pioli posle meča.

Malo je falilo da Milan prokocka pobedu i prvo mesto.

„To što je Lacio preuzeo posed lopte posle naših golova je moja krivica. Rekao sam Salemakersu da igra povučenije ali je trebalo da budemo agresivniji. Lacio ima veliki kvalitet i fizički je moćan. Ali mi smo imali šanse da pobedimo utakmicu i na kraju smo uspeli. Oni su bili agresivni i naš vezni red je imao baš tešku utakmicu. Mnoge utakmice smo pobedili jer imamo jake igrače koje ne bih menjao za bilo koje druge“.

Još jednom se zahvalio upravi kluba na poverenju.

„Klub zaslužuje pohvale za 2020. godinu. Pomaže nam na sve moguće načine. Dali su mi na raspolaganje jake i mlade fudbalere. Svi su svesni kvaliteta koji posedujemo i očekujem da tako bude i u 2021. godini. Nismo savršeni, postoje mnoge stvari koje mogu da se poprave. Normalno je da ne možemo uvek da dominiramo. Kada je takav slučaj, onda treba da budemo kompaktni i da patimo zajedno. Odigrali smo veliki broj utakmica i nadam se da će se povređeni igrači uskoro vratiti. Teško je bilo rotirati ali ovi momci imaju dušu“.

Hoće li biti pojačanja u januaru?

„Ako bude prilike za to, pokušaćemo da unapredimo tim. Ja sam srećan sa ekipom koju trenutno imamo. Samo da zadržimo istu strast i odlučnost. Mnogi naši mladi igrači mogu još da napreduju. Ostvarili smo ciljeve za ovu godinu. Prvi smo na tabeli. U nama gori vatra koju sada treba zadržati“.

Šta će biti sa Hakanom Čalhanogluom kojem ističe ugovor, a večeras je imao gol i dve asistencije?

„Čalhanoglu ima neverovatne tehničke kvalitete. Fantastičan je igrač i uvek zna šta treba da uradi. Top fudbaler. Mislim da je on srećan ovde. Pregovori su u toku i mislim da svi želimo istu stvar“.

Koliko ekipi nedostaje povređeni Zlatan Ibrahimović?

„Šampion poput Zlatana uvek nedostaje. Očigledno je da smo sa njim jači na terenu. Svi to znamo. Ne mogu da ne istaknem koliko je Zlatan uradio da svi zajedno porastemo. Čak i ja kao trener rastem uz njega. Saradnja sa tako inteligentnom i dobrom osobom me unapredila. To što smo visok nivo dostigli i bez njega, govori da smo pravi tim i da dobro koristimo karakteristike ostalih igrača“.

Jedan od njih je večeras bio Rade Krunić koji je dobio šansu u prvoj postavi i odradio ogroman posao.

„Krunić je odigrao sjajan meč. Imao je tako snažnog rivala kao što je Milinković Savić, a njihovi bočni igrači su bili agresivni“, hvali Pioli rođenog Fočaka.

A za heroja pobede Tea Ernandeza su ga novinari pitali: Šta jede?

„Nisam čak siguran ni da jede koliko bismo mi voleli“.

Krunić je takođe bio zadovoljan svojom partijom i pohvalio je Ernandeza.

„Završili smo godinu na najbolji mogući način. Večeras smo pokazali da smo pravi tim koji nikad ne odustaje. Mislim da sam odradio ono što je trener tražio od mene i da sam bio dobar u defanzivi. Ernandez se mnogo popravio u defanzivi. Čak mu je i trener na to ukazao u video analizama. Svi vole Tea i prelepo ga je videti kada se zaleti na protivnika“.

Francuskog beka je posle meča zagrlio direktor Paolo Maldini koji je insistirao na njegovom dolasku iz Reala kada su mnogi smatrali Ernandeza rizičnom opkladom.

„On je najbolji levi bek svih vremena. Prelepo je kada takva veličina dođe i zagrli me. Radim svakog dana na tome da postanem najbolji bek na svetu. I saigrači mi mnogo pomažu u tome. Ovo večeras mi je mnogo drag gol. Borili smo se do kraja i vredelo je. Žao mi je što kraj čudesne godine nismo mogli da proslavimo sa navijačima“, kaže Ernandez.

Kapiten Alesio Romanjoli je podsetio kakva je situacija bila pre godinu dana.

„Za prošli Božić smo mnogo patili, tako da za ovaj hoćemo da uživamo. Mnogo toga se promenilo za godinu dana. Pojačanja u januaru su nas pogurala i polako smo sticali sve više i više samopouzdanja. Trener je uradio pravu stvar što je od početka verovao u nas. Ujedinio nas je i kao posledica su došli rezultati. Moramo svaku utakmicu da igramo na maksimumu. Mlad smo tim sa mnogo dobrih ideja i najvažnije je da nastavimo ovako“, kaže Romanjoli.

Da li ćete produžiti ugovor?

„Nadam se da ću odigrati bar još 200 utakmica za Milan. O ugovoru bi trebalo da pitate ljude iz uprave. Aktuelni mi traje do leta 2022. godine tako da nema nikakve potrebe za žurbom“.

I direktor Maldini se prisetio meča sa Atalantom pre godinu dana.

„Posle toga meča smo stavili prst na čelo i zapitali se. Imali smo uspone i padove i znali smo da nas čeka dugačak put“.

Da li je Milan zainteresovan za Papua Gomeza iz Atalante?

„Ne treba sada pričati o prelaznom roku... Gomez je Atalantin igrač i koliko ja znam, on nije na prodaju. A mi smo svakako popunjeni na njegovoj poziciji i ne tražimo takav tip igrača“, otkrio je Maldini.


tagovi

Teo ErnandezPaolo MaldiniRade KrunićAlesio RomanjoliStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara