Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rusi preko baraža gledaju ka Kataru: Hrvatska je mnogo jača, ali ako je Srbija pobedila Portugalce...

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.11.21. | 17:50

Crnogorski trener ne sumnja u uspeh Zbornaje u baražu

Pobedama protiv direktnih konkurenata u poslednjem kolu grupne faze kvalifikacija Srbija i Hrvatska su se plasirale na Svetsko prvenstvo u Kataru, a Miodrag Božović se osvrnuo na učinak dve balkanske reprezentacije. Strateg Arsenala iz Tule u razgovoru za ruske medije akcenat je stavio na poraz izabranika Valerija Karpina u Splitu (0:1).

Izabrane vesti

"Rusija je juče igrala na rezultat. Karpinov tim se radovao i nadao remiju. Naravno, kvalitet igre nije bio najbolji, ali treba shvatiti da je Hrvatska mnogo jača od Rusije. Reprezentativci Rusije bi u slučaju da su ostvarili pozitivan rezultat morali da skaču od sreće", rekao je crnogorski trener.

Rusija će popravni imati u baražu gde bi mogla da se sretne sa Portugalijom koja je bez prvog mesta ostala golom Aleksandra Mitrovića u završnici utakmice.

"Hoće li Rusija moći da pobedi Portugaliju u plej-ofu? Zašto da ne? Rusija je u stanju da pobedi reprezentaciju Portugala. Srbija je juče mogla, pa što ne bi i Rusija? U fudbalu ništa nije nemoguće. Kada se pripremite za meč i verujete - sve je moguće. Verujem u Karpina. Bitka je izgubljena, ali ne i rat. Nema potrebe kritikovati selektora, ovo mu je prvi poraz u reprezentaciji“, rekao je Božović.

Podsetimo, reprezentacija Rusije je, sa 22 boda (jednim manje od Hrvatske), završila na drugom mestu u Grupi H i plasirala se u plej-of za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.


tagovi

Miodrag Božović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara