Rikardo Sa Pinto (©Reuters)
Rikardo Sa Pinto (©Reuters)

Sa Pinto lakše diše, Moreplovci beže iz opasne zone, korona oslabila Fortalezu

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 21:51

Vasko sa nekadašnjim trenerom Crvene zvezde konačno slavio protekle nedelje u Seriji A. Klub iz Rija želi trijumf na svom terenu posle dva i po meseca posta

Portugalski treneri okupirali su klubove u Brazilu. Flamengo je napravio pravi bum prošle sezone sa Žoržom Žezusom. Iskusni stručnjak se vratio u Benfiku, ali otvorio put zemljacima. Jedan od stručnjaka koji je stigao u brazilsku Seriju A tokom ove sezone je Rikardo Sa Pinto, nekadašnji trener Crvene zvezde.

Nije oduševio na startu na kormilu Vasko da Game. Dugo su Moreplovci jurili pobedu u šampionatu, ali su je konačno dočekali. Proteklog vikenda, tim iz Rija je slavio sa 2:0 na gostovanju Sport Resifeu. Ali, nema mesta euforiji. Vasko je i dalje u opasnoj zoni. Bodovi su neophodni protiv Fortaleze u četvrtak (23.00) u odloženom meču 16. kola elitne lige.

Izabrane vesti

Fortaleza je u očajnoj formi, vezala je četiri poraza u prvenstvu, pa bi i ona mogla da se bori za opstanak. Vasko ne zna za pobedu na svom stadionu već pet utakmica, odnosno od 5. septembra, kada je pobeđen Atletiko Paranense sa 1:0.

Sa Pinto bi mogao da izvede isti sastav kao i pre nekoliko dana protiv Sport Resifeu. Van stroja su i dalje Leandro Kastan, Miranda, Karlinjos, Ribamar, Felipe Bastos, Tijago Rejs i Ulises.

Fortaleza je u crnoj seriji, a trener Marselo Kamuska ne može da računa na Paulaua, Osavalda i Jurija Cezara koji imaju virus korona. Povređeni su Kolumbijac Žuan Kintero i Rožer Karvaljo.

Kada igraju ova dva tima ne pada veliki broj golova. Na poslednjih šest mečeva samo je jednom došao tip 3+. Vasko je bio uspešniji poslednjih godina. Ima po tri pobede, uz isto toliko remija u prethodnih šest utakmive protiv Fortaleze. Prethodne tri sezone u prvensrvu (dva puta u Seriji A i jednom u Seriji B) Morepolovci su pobedili današnjeg rivala na svom stadionu.

BRAZIL 1 – ODLOŽENI MEČ 16. KOLA

Četvrtak

23.00: (2,50) Vasko da Gama (3,00) Fortaleza (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilRikardo Sa PintoVasko da GamaFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara