Luis Vaskez slavi pogodak (©AFP)
Luis Vaskez slavi pogodak (©AFP)

Sad tek kreće ono pravo u Belgiji: Može li Anderleht do titule?

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 15:15

Briselski velikan dočekuje Antverpen na startu šampionskog plej-ofa

Sad tek kreće ono pravo u Belgiji. Počinje plej-of za šampiona u Župiler Pro ligi, a u prvom kolu Anderleht se suočava sa Antverpenom. Domaći su trenutno drugoplasirani i zaostaju tri boda za liderom na tabeli Union Sen Žiloazom, dok je gost aktuelni branilac titule i trećeplasiran je sa šest poena manje od RSC-a i čak devet u odnosu na vodeće plavo-žute. Timu iz Šelde računa se samo pobeda ako želi da odbrani tron.

Tim iz belgijske prestonice je rekorder po broju ligaških titula, ali poslednjih godina nije igrao važnu ulogu u trci za lovorike. Ove sezone, međutim, Anderleht je pronašao put. Naročito domaći učinak je bio stabilan. Klub iz Brisela je doživeo samo jedan poraz na svom terenu, i to se dogodilo u poslednjoj utakmici tokom ligaškog dela sezone. RSC je izgubio sa 1:0 od Kortrajka.

Izabrane vesti

Jedan od razloga za iznenađujući poraz bila je povreda belgijskog juniorskog internacionalca Jarija Versharena, zbog čega je domaći tim izgubio oslonac. Ljubičasti su inače mnogo jači pred svojom publikom, i slavili su u 11 od 15 domaćih susreta osnovne faze šampionata. To je najveći broj u ligi zajedno sa gradskim rivalom Unionom.

20.45: (2,50) Anderleht (3,40) Antverpen (2,80)

Garancija za uspešan domaći skor je pouzdana ofanziva. U proseku, Anderleht je postizao dva puta na mečevima na Loto Parku tokom sezone. Najviše su se istakli Danci Kasper Dolberg i Anders Drajer.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Napadač Luis Vaskez je sve bolji. Argentinac je došao iz Boke Juniors prošlog leta i proteklih sedmica se pokazao u odličnom svetlu posle početnih poteškoća. Ovaj 22-godišnjak je postigao gol na četiri od osam poslednjih ligaških utakmica. Rezultat je utoliko impresivniji jer je tokom ovog perioda Vaskez samo dva puta bio u startnoj postavi.

S druge strane, klub iz prestonice dijamanata je najstariji u zemlji i ima broj 1 u svom amblemu. Osvajanjem titule prošle godine klub je prekinuo čekanje dugo 66 godina na zvanje najboljeg, a povrh toga, Antverpen je lani osvojio i Kup Belgije, zbog čega je trener Mark van Bomel viđen kao novi spasilac grada. Bivši fudbaler Bajerna i Barselone osvojio je duplu krunu u debitantskoj sezoni sa klubom.

U aktuelnoj kampanji, međutim, Crvenima ne ide baš dobro. S druge strane, još postoji šansa da se nacionalni dubl ponovi jer je Antverpen obezbedio mesto u finalu Kupa. U prvenstvu je, međutim, zaostatak za mestom u Ligi šampiona već prilično velik. Iz tog razloga se može očekivati ofanzivna taktika gostuju, jer kao i domaći, Antverpen ima stabilnu navalu. Samo tri tima u Župiler ligi imaju više pogodaka od Velikog Starog.

-----------------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

-----------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF ZA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Subota

20.45: (2,50) Anderleht (3,40) Antverpen (2,80)

Nedelja

13.30: (3,70) Serkl Briž (3,50) Klub Briž (2,00)

18.30: (2,85) Genk (3,40) Union Sen Žiloaz (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAnderlehtAntverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara