Florin Tanase (©Shutterstock)
Florin Tanase (©Shutterstock)

Sada je sve u rukama FCSB-a, dve pobede i – titula

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 08:56

Plej-of rumunske Lige 1: Umesto u Voluntariju, tim iz Bukurešta će finalistu Kupa Rumunije da dočeka večeras (20.00) na Nacionalnom stadionu u prestonici

Kluž je četvorostruki uzastopni šampion Rumunije. Većim delom prvenstva naših istočnih komšija je bio lider, činilo se da će lako da osvoji novi pehar, ali dva poraza u plej-ofu dovela su četu Dana Petreskua do toga da više nije favorit za titulu iako ima dva boda više.

Dva kola pre kraja, ekipa iz Transilvanije u nedelju dočekuje Univerzitateu, a meču za titulu gostuje FCSB-a narednog vikenda. Velikan iz Bukurešta (pravni naslednik Steaue) danas (20.00) ima imperativ pobede protiv Voluntarija, da bi u poslednjih 90 mintua sezone imao sve u svojim rukama i posle sedam godina doneo krunu u Bukurešt.

Izabrane vesti

Ova utakmica je imala uvertiru. Meč se ne igra na stadionu Angel Jordanesku jer se radi na novoj podlozi. FCSB je odbio da igra u Ploeštiju i Đurđu, pa je na kraju odlučeno da se igra na Nacionalnom stadionu u Bukureštu, pa će tim kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija da igra kod kuće, pred svojim navijačima. Iz FCSB-a su apelovali na navijače da dođu u što većem broju jer su tri boda neohodna u borbi za titulu.

20.00: (13,0) Voluntari (6,25) FCSB (1,23)

Voluntari se plasirao u finale Kupa Rumunije, a rival će mu biti Sepsi. Taj meč će odlučiti o trofeju i putniku u kvalifikacije za Ligu konferencije, pa nominalni domaćin neće imati imperativ pobede i verovatno će sačuvati glavne adute za četvrtak.

Za Voluntari sigurno neće igrati najbolji strelac tima Vadim Rata. Uzdanica FCSB-a i verovatno najbolji igrač u Rumuniji, Florin Tanase, postigao je ove sezone 19 pogodaka, tri više od Jefte Betankura iz Farula.

FCSB je vezao pet pobeda i to bez primljenog pogotka, pa je jasno da bi sve osim trijumfa ekipa iz Bukurešta bilo iznenađenje. Ove sezone su ovi timovi igrali tri puta, a FCSB je slavio dva puta, dok je jednom bilo bez pogodaka. Voluntari nije postigao gol protiv današnjeg rivala u ovom šampionatu Lige 1. Kvota u Mozzartu na tip 2-2 je 1,63.

15.30: (1,48) Farul (4,10) Arđeš (7,50)

U prvom meču pretposlednjeg kola plej-ofa Farul i Arđeš (15.30) igraju meč koji je lišen takmičarskog značaja. Oba tima mogu da preteknu Voluntari na četvrtom mestu, ali to ne donosi plasman u Evropu, jer će u kvalifikacijama za Ligu konferencije da idu drugoplasirani Kluž ili FCSB, trećeplasirana Univerzitatea iz Krajove i pobednik Kupa Rumunije, Voluntari ili Sepsi.

I Faril i Arđeš su u seriji loših rezuiltata. Tim iz Konstance je osvojio samo bod u prethodna četiri kola, dok je ekipa iz Piteštija vezela tri poraza, a u plej-ofu ima užasnu gol-razliku 3:24.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 9. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

15.30: (1,48) Farul (4,10) Arđeš (7,50)

20.00: (13,0) Voluntari (6,25) FCSB (1,23)

Nedelja

20.30: (1,50) Kluž (3,90) Univerzitatea Krajova (7,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1Rumunija liga 1Rumunija 1RumunijaFarulArđeš PiteštiVoluntariFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara