Umar Sadik (©Starsport)
Umar Sadik (©Starsport)

Sadik nastavlja da vuče Almeriju ka Primeri, u Partizanu trljaju dlanove

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 20:20

Nigerijac postigao 15. gol u novoj pobedi svoje ekipe, crno-bele malo deli od 3.500.000 evra

Fudbaleri Almerije su se posle dva vezana poraza vratili na pobedničke staze. Ubedljivo su savladali Lugo (4:1) i izjednačili se sa drugoplasiranim Espanjolom na tabeli. Imaju doduše utakmicu više od sastava iz Barselone, kao i od prvoplasirane Majorke, za kojom kaskaju dva boda. Bivši fudbaler Partizana Umar Sadik je nastavio sa sjajnim partijama, večeras je najpre načeo mrežu rivala, a potom i asistencijom u finišu pomogao Almeriji da stavi tačku na ovaj susret.

Dominantno izdanje trećeplasirane ekipe španske Segunde, koja je u susretu 27. kola imala 70 odsto vremena loptu u svojim nogama. Sadik je nastavio da dominira u drugom rangu španskog fudbala, pa je stigao i do 15. pogotka u dresu Almerije, 13. u ligi, u kojoj je treći strelac sa dva gola manje od Raula De Tomasa iz Espanjola i tri od sjajnog Uroša Đurđevića iz Hihona.

Izabrane vesti

Podsetimo, pri odlasku na Iberijsko poluostrvo bivši fudbaler Rome je u kasu Partizana doneo 5.000.000 evra. Crno-bele od još 500.000 evra deli pet Sadikovih golova, a ukoliko se Andalužani plasiraju u Primeri, na račun kluba iz Humske stići će još 3.000.000 evra. Zaradu bi srpski klub mogao da zaokruži na 9.000.000 evra, ukoliko Nigerijac u dresu tima sa Mediteraneosa upiše 50 takmičarskih nastupa.

Igrao se 10. minut kada su gosti skrivili penal, a loptu je na kreč stavio upravo Sadik. Golman Kantero ga je pročitao, odbranio udarac napadača Almerije sa bele tačke, ali je Nigerijac pokupio odbitak i došao do 13. pogotka u Segundi. Samo osam minuta kasnije ponovo je domaćinu sviran penal, ali je sudija gledao snimak i odlučio da poništi prvobitnu odluku: sviran je faul u napadu nigerijskom golgeteru.

Gosti su poravnali takođe sa 11 metara. Manu Bareiro je bio siguran izvođač najstrože kazne, ali to kao da je razljutilo domaće fudbalere, koji su silno motivisani izašli na teren posle pauze i posle samo tri minuta igre u drugom delu stigli do nove prednosti, strelac je bio Lazo.

U nastavku je svoj šou imao rezervista Hose Korpas. Najpre je u 69. minutu povisio na 3:1, da bi samo šest minuta kasnije postigao i drugi gol na meču. U igru je ušao u 56. minutu. Kod drugog pogotka velike zasluge idu i na račun Umara Sadika. Ukrao je loptu rivalu na sredini terena, ostavio Karlosa Pitu na zemlji, zadržao je loptu sve dok odbrana nije izletela, to je iskoristio i proigrao Korpasa, kojem nije bilo teško da po drugi put zatrese mrežu Luga.

ŠPANIJA, SEGUNDA - 27. KOLO

Almerija - Lugo 4:1 (1:1)

/Sadik 11, Lazo 48, Korpas 69, 75 - Bareiro 41/



tagovi

SegundaAlmerijaLugoUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara