Džonatan Klaus i Frank Ez (©Reuters)
Džonatan Klaus i Frank Ez (©Reuters)

Samo da nauči da utakmica traje 90 minuta i Lans će da ide u Evropu

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.12.21. | 14:32

Izabranici Franka Ez gostuju Nantu (petak, 21.00) na otvaranju 18. kola Lige 1. Potrebna im je pobeda ako nameravaju da se vrate na međunarodnu scenu posle 15 godina, odnosno od vremena kada su žuto-crveni dres nosili Milan Biševac i Nenad Kovačević

Poslednji put smo fudbalere Lansa gledali na međunarodnoj sceni 2007. godine, kada su za njega igrali Milan Biševac i Nenad Kovačević. Sada su žuto-crveni na dobrom putu da se posle 15 godina vrate tamo, a krupan korak ka osvajanju neke od prvih pet pozicija mogli bi da naprave u petak od 21.00, kada će da gostuju Nantu.

Lans je veteran u Evropi, ukupno je 16 sezona igrao na međunarodnoj sceni. Međutim, poslednjih godina je u krizi, ispadao je iz elitnog ranga, a poslednji put se vratio u Ligu 1 prošle godine.

Izabrane vesti

21.00: (2,80) Nant (3,05) Lans (2,90)

Simpatije neutralnih navijača u Francuskoj definitivno je pokupio prošlog vikenda, kada je nadigrao skupoceni Pari Sen Žermen. Sveci predvođeni Lionelom Mesijem, Kilijanom Mbapeom, Anhelom di Marijom i kompanijom su isčupali bod golom Vajnalduma tek u nadoknadi vremena.

Bio je to treći uzastopni put da su izabranici Franka Ez ispustili pobedu i odigrali nerešeno. Prethodno su po bod isčupali Klermon i Anže. Da nije bilo tih prekida filma i da je uspevao da održi nivo svih 90 minuta, sada bi Lans bio treći na tabeli, na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

S druge strane, Nant je u prošlom kolu protiv Lorijana (1:0) prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede. To ga ipak ne dovodi u ulogu favorita protiv Lansa, tima koji je poslednji put savladao još 2014. godine.

Od tada su se sastali samo četiri puta, u dva navrata su odigrali 1:1, a dva puta je Lans trijumfovao. Poslednji susret odigrali su u februaru ove godine u Kupu Francuske, kada je bilo 4:2.

--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Žuto-crvenima će večeras da nedostaje nekoliko važnih igrača. Šeik Dukur i Džonatan Klaus su suspendovani, a Gael Kakuta i Vesli Said povređeni. S druge strane, domaćin je kompletan.

Koliko god utakmica sa Parižanima bila lepa, prošla je pre nekoliko dana. Više me PSŽ ne interesuje, već isključivo Nant. Od prošlosti i stare slave se ne živi. Pokazali smo da možemo da zadajemo problem i većim timovima“, kazao je Hise.


tagovi

LansNantFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara