Horhe Sampaoli (©AFP)
Horhe Sampaoli (©AFP)

Sampaoli zavrnuo rukave na Velodromu, velikan živnuo

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 13:39

Marselj ostvario pobedu protiv Rena na debiju argentinskog stručnjaka. Na jug Francuske dolazi Brest koji je očajan na gostovanjima

Nagoveštaj boljih dana za Marselj stigao je početkom ovog meseca dolaskom iz Južne Amerike Horhea Sampolija. Temperamentni Argentinac preuzeo je poljuljanog giganta. Posle Sevilje, kasnije selektorske klupe Gaučosa i vođenje brazilskog Atletiko Mineira iz Belo Orizontea, iskusni stručnjak vratio se na Stari kontinent.

Stigao je u teškom trenutku za vicešampiona Francuske koji je imao turbulentan period koji je rezultirao upadom navijača u trening centar tima i smenom Portugalca Andrea Vilasa Boasa. Sampaoli je startovao na klupu prošle nedelje na Velodromu kada je pobeđen Ren sa 1:0. Prekinut je niz od četiri meča bez trijumfa.

Izabrane vesti

Marselj juri ulaznicu za Ligu Evrope, a danas na jug Francuske stiže solidni Brest (17.00).

"Posle veoma teške eliminacije iz kupa u nedelju, sa samo dva dana rada i sa umornim igračima, nije bilo lako uspostaviti promene u načinu igre. Još uvek ima mnogo toga da se ispravi. Generalna ideja bila je napadamo sa šest, a da se branimo sa četiri igrača. Istina je da se u Ligi 1 stvari vrlo brzo odvijaju tokom tranzicija i da morate biti oprezni. Ali prvi cilj, prva poruka je da smo morali da napadamo više“, rekao je Sampaoli za debi na klupi protiv Rena.

17.00: (1,98) Marselj (3,40) Brest (3,90)

Žordan Amavi i Valentin Rongir i dalje su van tima zbog povreda. U napadu će igrati zimsko pojačanje iz Napolia Arkadijuš Milik i Dimitri Paje. Argentinac Dijego Benedeto je izgubio mesto u startnoj postavi. Nekadašnji golgeter Boke Juniors postigao je samo četiri gola ove sezone.

Brest je na 13. poziciji Lige 1, ne mora da brine za opstanak. U prvom meču ova dva tima slavio je Marselj u gostima sa 3:2. Domaćin je bez poraza na Velodromu već tri utakmice, dok je Brest sakupio samo tri boda na poslednjih osam gostovanja u Ligi 1. Nije pobedio na strani još od 29. novembra prošle godine kada je slavio u Mecu sa 2:0.

Utakmicu 29. kola Lige 1, Marselj – Brest (17.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

MarseljBrestFrancuska Liga 1Liga 1FrancuskaFrancuska 1Horhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara