Foto: Starsport
Foto: Starsport

Sanogo je kralj brojki, Rodić zaključao desnu stranu Danaca, Falko bez svetle tačke

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 18:20

Ivanić dominantan po statističkom indeksu

Remi u Herningu (1:1) ostavio je zvezdašku javnost pomešanih osećanja. Iako su bili daleko o najblistavijih izdanja pod komandom Dejana Stankovića, crveno-beli su dopisali sedmi bod u tri kola grupne faze i tako nastavili sve izvesniji put ka proleću u Evropi.

Utisak koji je šampion Srbije ostavio, potkrepili su statistički podaci koji u prvi plan ističu ofanzivnu ulogu Mirka Ivanića, kao i učinak Milana Rodića i Sekua Sanoga u defanzivi, dok je glavni razlog zbog kojeg crveno-beli nisu izgledali onako dominantno kako se očekivalo leži u igri na polovini rivala.

Izabrane vesti

Očekivano, strelac vodećeg gola za Crvenu zvezdu Mirko Ivanić završio je utakmicu kao akter sa najboljim indeksom po kriterijumu InStata (344). Lider crveno-belih u Danskoj bio je igrač sa ubedljivo najviše driblinga na utakmici uz impresivan učinak od osam uspešnih u deset pokušaja.

Zvezdin vezista daleko iza sebe je ostavio sve igrače Midtjilanda među kojima su po dva driblinga ostvarila četvorica fudbalera (Da Silva, Envadike, Fereira, Kajuste), dok jedini koji nisu ostavili praznu ovu kolonu u crveno-belima su još Seku Sanogo, Marko Gobeljić i Gelor Kanga. Ivanić je odlično veče upotpunio i dobijenim duelima u ofanzivi s obirom na to da je u devet od 13 slučajeva izlazio kao pobednik, dok je doprinos dao i u defanzivi sa četiri dobijena duela.

Kada je defanziva u pitanju posebno dominantan bio je Milan Rodić koji je zaključao rivale uz levu aut liniju i od 12 dobio 10 duela, bez greške kada je u pitanju borba u vazduhu (četiri), uz osam od devet dobijenih duela u odbrani. Uz levog beka, vrlo dobre brojke u poslednjoj liniji imao je Seku Sanogo, koji je bio zadužen za najnepopularniji deo posla, a o učinku veziste prekomandovanog u štopersku liniju najboilje govore podaci da je igrač sa ubedljivo najviše oduzetih lopti (devet) kao i da je dobio četiri od pet defanzivnih duela. Zanimljivo, igrač kojem nije strano da susret završi sa žutim kartonom nije načinio ni jedan prekršaj, a u prilog učinku u odbrani govore i četiri presečene lopte.

Kada je u pitanju vezni red, očiglednu promenu u igri koju su doneli ulazak Nenada Krstičića i Loija Dionija potvrdila je i statistika, te je povratnik u crveno-bele redove bio najaktivniji po pitanju startova na loptu sa pet uspešnih od 10 pokušaja, dok je asistent za gol Ivaniću tri puta startovao na loptu i svaki put sa uspehom. U kreacijama crveno-belih neizostavan je bio i Gelor Kanga preko kojeg je išla većina akcija. Gabonac je učestvovao u 80 napada, te su po ovom kriterijumu ispred njega samo začetnici većine akcija Seku Sanogo (85) i Aleksandar Dragović (82), dok je Kanga u samom vrhu i po broju dodavanja sa 44 precizna pasa u 53 pokušaja, dok je u napadu 26 puta bio precizan u 33 situacije. Kuriozitet po pitanju tačnih pasova predstavla podatak da je svaka lopta Slavoljuba Srnića stigla do cilja, te je utakmicu završio sa 17 od 17 tačnih dodavanja.

Nasuprot pomenutim pozitivnim segmentima igre crveno-belih, statistika je otkrila i boljke, pa posebnu pažnju privlači znatno manje oduzetih lopti na polovini protivnika u odnosu na susret sa Ludogorecom u kojem je Zvezda bila veoma dominantna po tom segmentu. Crveno-beli su na polovini rivala oduzeli samo šest lopti (duplo manje od Danaca), dok su po pitanju duela u fazi napada dobili 29 od 64 duela, odnosno 45 odsto.

Među igračima od kojih se očekivalo više prednjači Filipo Falko koji je izgubio devet lopti i dobio samo dva od 11 duela, a imao je i tri neuspešna driblinga i jedan start na loptu, takođe neuspešan.


tagovi

statistikaMirko IvanićMilan RodićSeku SanogoFilipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara