Stadion Sarajeva (©Shutterstock)
Stadion Sarajeva (©Shutterstock)

Sarajevo bez prava na kiks, Sablić uperio prstom u fudbalere

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.10.21. | 12:11

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Vicešampion ima imperativ pobede protiv Rudara iz Prijedora

Premijer liga Bosne i Hercegovine polako odmiče, a ne pamti se sezona kada je bilo ovako neizvesno. U 15. kolo ulazi se tako što su se po dva tima izdvojila na vrhu i na dnu, dok je gužva na sredini tabele. Većina klubova igra po principu toplo-hladno, što važi i za današnje rivale koji će otvoriti ovu rundu takmičenja.

SARAJEVO – RUDAR PRIJEDOR (17.00)

Izabrane vesti

Gledajući istoriju, tradiciju, reputaciju, ime, bez dileme Sarajevo bi u današnjem susretu važilo za aposlutnog favorita. Međutim, uzimajući u obzir sve prikazano do sada, kos tima Gorana Sablića zaista ne zna se ništa, jer je vicešampion ove sezone bukvalno asocijacija za termin toplo-hladno. Tokom cele polusezone bordo tim se muči i daleko je od one prepoznatljive igre, tako da su se doveli u situaciju da im uloga favorita ne znači puno. Ponajviše se to pokazalo u meču Kupa Bosne i Hercegovine u sredu, kada je prvoligaš Republike Srpske Ljubić iz Prnjavora dostojno pružio otpor, da je na koncu Sarajevo na jedvite jade upisalo minimalan trijumf.

Posle sudijskog zvižduka, usledile su salve zvižduka upućene domaćim fudbalerima, što je najbolje prikazalo sliku šta navijači misle o ovosezonskim igrama bordo tima. Pa ni one fantastične igre Darka Bodula s početka sezone nisu pomogle, tako da sada deluje da se i on nekako uklapa u sivilo ekipe. Na momente, Sarajevo blesne i prikaže fantastičnu utakmicu, kao što je bio slučaj u derbiju protiv Željezničara, al onda po pravilu usledi pad forme, što je dovelo i do toga se današnji epitet favorita protiv realno slabijeg protivnika dovodi u pitanje.

--------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Sarajevo nema prava na kiks. Ulje na vatru dolio je aktuelni šef struke rekavši da su pojedini igrači ispucali sve kredite, te da ne zaslužuju nositi dres velikana kakav je Sarajevo.

"U krizi smo. Nosioci igre pogotovo. Neki nisu fizički u pravoj formi, a neki nisu glavom kako treba. To je vidljivo i to je moj problem. Razgovaraću sa svima u četiri oka. U ekipi ima igrača koji misle da su sveti i posebni, a ja mislim da nisu. Pokušaću sve da se ove stvari promene. Želim da se igrači bore za ovaj dres 90 minuta. Ja se ponekad pitam imaju li neki uopšte želju da igraju za Sarajevo? Možda se neki ne vide ovde. Nadam se da će se to promeniti u duelu sa Rudarom“, istakao je Goran Sablić, koji očigledno nije štedeo kritike na račun fudbalera.

On u današnjem susretu neće moći da računa na suspendovane Mirka Oremuša i Rijada Kobiljara.

Rudar je takođe tim koji se ne može pohvaliti nekom bajnom formom, budući da je u poslednjih šest susreta upisao svega jedan trijumf, te dva nerešena rezultata. Pride, ispao je i iz Kupa Bosne i Hercegovine od niželigaša Omarske, pa je samim tim forma u još većem padu. Kada je reč o gostujućim utakmicama, time se pogotovo ne mogu pohvaliti jer su Prijedorčani doneli samo tri boda. Sve osim toga, bilo je u korist domaćina, a u svakom od tih mečeva, mreža im se tresla minimalno dva puta. Tako da se u svakom slučaju ovaj susret može okarakterisati kao duel dve loše forme, ali daleko od toga da gosti nemaju šta za pokažu na Koševu.

"Igramo protiv jednog od najboljih i najvećih klubova u BiH i regionu. Čitavu ovu polusezonu se pate, nemaju kontinuitet dobrih rezultata. To ne umanjuje kvalitet Sarajeva. Pripremali smo se ovih sedam dana za njih. Idemo tamo da se nadigravamo i da pokušamo ostvariti povoljan rezultat“, istakao je u najavi utakmice šef stručnog štaba Rudara Marko Tešić, koji neće moći da računa na suspendovane Ajdina Redžića i Nikolu Mandića.

U dosadašnjih sedam duela na Koševu, Sarajevo je slavilo svih sedam puta. U prvom meču u Prijedoru, bordo tim je takođe bi bolji i trijumfovao je sa 2:0.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 15. KOLO

Subota

17.00: (1,40) Sarajevo (4,10) Rudar Prijedor (8,00)

Nedelja

13.00: (1,40)Tuzla Siti (4,10) Leotar (8,00)

15.00: (1,55) Velež Radnik (3,45) Bijeljina (7,00)

17.00: (1,45) Borac Banjaluka (3,80) Posušje (7,75)

19.00: (2,25) Široki Brijeg (3,00) Sloboda Tuzla (3,30)

Ponedeljak

18.00: (2,90) Željezničar (2,90) Zrinjski (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rudar PrijedorFK SarajevoBiHBiH 1Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara