Stojan Vranješ, vezista Slobode, u periodu kada je nosio dres Vojvodine (©MN Press)
Stojan Vranješ, vezista Slobode, u periodu kada je nosio dres Vojvodine (©MN Press)

Sarajevo prodisalo posle promene trenera, Sloboda i dalje drži fenjer

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.11.22. | 10:07

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tuzlaci doveli Stojana Vranješa i Amera Bekića, ali i dalje u lošoj situaciji pred dolazak probuđenog nekadašnjeg šampiona. Meč se igra u Banovićima

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajevo)

Polako, ali sigurno, bliži se kraj jesenjeg dela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Do odlaska na pauzu ostalo je da se odigra još tri kola, a otprilike je poznato ko će se boriti za opstanak, a ko za izlazak u Evropu. Ovog vikenda program 17. kola će otvoriti duel u Banovićima između Slobode i Sarajeva. Preostale utakmice se igraju sutra, dok je meč između Veleža i Zrinjskog odložen zbog činjenice da Velež ne može igrati na svom stadionu, te bi bilo jako teško organizovati utakmicu visokog rizika na drugom stadionu

Izabrane vesti

S obzirom na organizacione probleme u klubu već godinama unazad, bilo je očekivano da će se Sloboda boriti za opstanak i ove sezone. Tim iz Tuzle drži fenjer već neko vreme, a kako stvari stoje teško da će se to promeniti do zimske pauze. Trenutno imaju svega 13 bodova, dva manje od ekipa koje se nalaze na granici ispadanja, pa je za crveno-crne jasna važnost današnjeg meča. Ni pojačanja poput Stojana Vranješa i Amera Bekića nisu donela preterano puno. Jedino je iskusni napadač Nikola Komazec ispunio očekivanja, jer svojim golovima i dalje drži Slobodu u životu.

Upravo je efikasnost možda i najveći problem Tuzlaka, budući da su protivničke mreže tresli svega 10 puta, što ih čini najneefikasnijom ekipom prvenstva. Definitivno, utakmice protiv Sarajeva ne mogu biti za 'vađenje' i za spašavanje premijerligaškog statusa, ali ukoliko misli da drži korak za opstanak.

13.00: (3,50) Sloboda (3,00) Sarajevo (2,15)

Sloboda danas (13.00) mora ostati neporažena. Sve drugo, bilo bi samo dodatno padanje u živo blato.

Sigurno je da ne možemo biti zadovoljni pozicijom na tabeli i to je situacija iz koje se moramo čupati. Svesni smo i ograničenog igračkog kadra, tako da ćemo morati izdržati do zime i držati priključak i onda se pojačati ukoliko mislimo sačuvati premijerligaški status. Pred nama je jako težak meč protiv Sarajeva. Mi imamo imperativ, a protivnik je proigrao. Na početku sezone uspeli smo da osvojimo bod na gostovanju kod njih, pa mi je drago da smo uvideli da možemo, ali sada je situacija i kod jednih i kod drugih potpuno drugačija. Nama preostaje da željom, borbenošću i trkom neutrališemo njihovu igru i verujem da možemo doći do bodova“, istakao je šef stručnog štaba Slobode Adnan Jahić.

Istaknuta kandidatura za šampionsku titulu od samog početka, očigledno nije urodila plodom, pa će Sarajevo pokušati do kraja da dođe do pozicije koja vodi u Evropu. Nije pomoglo angažovanje perspektivnog trenera Feđe Dudića, pa je Sarajevo sezonu igralo ispod očekivanja. Trenutno su na petom mestu sa 25 bodova. Tri manje od gradskog rivala Željezničara na trećoj poziciji, a osam manje od vodećeg Zrinjskog. Daleko od toga da je sve izgubljeno, pa će bordo tim pokušati da dobrom formom do odlaska na pauzu nadoknadi bar deo prosutih bodova.

Otkako je Feđa Dudić dao ostavku, a vođenje ekipe preuzeo dosadašnji pomoćnik Emir Obuća, Sarajevo je prodisalo. Upisane su dve pobede. Gostujuća nad Posušjem 1:0 i domaća nad Igmanom 3:1. Dovoljno da se vrati poljuljano samopouzdanje u svlačionicu i dodatno poveća optimizam da ova ekipa može mnogo više od trenutnog bodovnog salda. Današnje gostovanje kod Slobode pokazaće da li su pomenuti trijumfi plod neke sreće pod vodstvom novog trenera, ili je zaista efekat promene sistema.Đ

„Ne sme da nas zavara tabela i pozicija na kojoj se Sloboda nalazi. Moramo biti glavom 100% spremni za utakmicu i uslove koji budu. Samo takvi možemo doći do željenog rezultata. Drago mi je što se ekipa trgnula iz letargije i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu“, istakao je privremeni šef stručnog štaba bordo tima Emir Obuća.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 17. KOLO

Subota

13.00: (3,50) Sloboda (3,00) Sarajevo (2,15)

Nedelja

13.00: (2,40) Igman Konjic (3,00) Posušje (3,05)

13.00: (3,10) Leotar (3,10) Tuzla Siti (2,30)

17.00: (1,53) Široki Brijeg (3,90) Sloga Doboj (5,90)

19.30: (2,35) Željezničar (3,00) Borac Banjaluka (3,10)

Odloženo:

Velež - Zrinjski



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHSloboda TuzlaFK SarajevoSarajevoStojan Vranješ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara