Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Sastanak razočaranih u Aveljanedi

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.09.23. | 23:03

Rasing i Estudijantes igraju u Liga kupu Argentine posle ispadanja sa međunarodne scene

Kolo Klasika u Argentini na programu je za nešto manje od mesec dana, ali nas u međuvremenu očekuje veliki broj gradskih i komšijskih sukoba u Buenos Ajresu, fudbalskoj prestonici sveta. Počev od nižih liga, pa sve do elitne kategorije, ovog vikenda rasporedom su predviđeni brojni gradski okršaji, a najzvučniji bio je svakako onaj prethodne noći između Veleza i aktuelni šampiona River Plejta, u kome su Milioneri doživeli i drugi neuspeh u ovoj polovini sezone. Uz taj duel, definitivno meč koji privlači najviše pažnje jeste i onaj između Rasinga i Estudijantesa, dva kluba sa ogromnom i trofejnom istorijom.

Ipak, oba sastava u noćašnji meč ulaze iz poraza i eliminacija sa međunarodne scene, stoga će im ovaj duel, osim iskupljenja pred navijačima, biti od krucijalne važnosti za povratak samopouzdanja i nastavak takmičenja u Liga kupu. Uprkos tome što je eliminisan sa Kopa Libertadores, Rasingov niz neporaženosti je nastavljen već pet utakmica. S druge strane, Estudijantes je pobedio u poslednjem meču, prekinuvši seriju od tri poraza, ali je eliminisan iz Kopa Sudamerikane.

Izabrane vesti

Kako je već naglašeno, Rasing je neporažen već pet susreta, uz dve ostvarene pobede i tri remija. U Kupu profesionalne lige, Akademija Fernanda Gaga ima ukupno četiri boda i šesta je na tabeli Grupe B. Nedavno je u četvrtfinalu eliminisana iz najjačeg klupskog kontinentalnog takmičenja od Boke Juniors. U revanš meču na stadionu Huan Domingo Peron, popularnom El Silindru u Aveljanedi odigrali su remi bez golova sa Đenovljanima. I prva utakmica je završena bez postignutih pogodaka, kada su igrali na Bombonjeri. U tom smislu, odluka je otišla u penale, gde su izvođači Boke bili uspešniji sa 4:1.

01.30: (2,40) Rasing (3,05) Estudijantes (2,95)

U proteklom kolu Liga kupa Rasing je gostovao kod Tigrea na stadionu Hoze Delađovane i pobedio sa 2:1. Akademci su krenuli sa velikim pritiskom, toliko da su za manje od 13 minuta već postigli dva gola. Prvi gol postigao je Kintero, dok je vođstvo duplirano pogotkom Baltasara Galjega. Tigrovi sa severa jedino što su do kraja susreta uspeli da urade jeste da preoplove prednost gostiju golom sa Roberta Rohasa. Uprkos blizini utakmice Kopa Libertadores i fizičkog umora, Fernando Gago će za ovaj duel na teren poslati većinu startera kao i u duelu sa Bokom Juniors. Osim prinudnog povlačenja Anibala Morena, koji je povređeni biće van stroja tri nedelje, ostatak tima je veoma sličan onom koji je poražen u četvrtfinalu Kopa Libertadores.

Sa druge strane, i Estudijantes dolazi na duel sa Rasingom posle teške nedelje. Tim predvođen Eduardom Domingezom eliminisan je u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane takođe posle penala od Korintijansa. U prvoj utakmici, Timao je pobedio sa 1:0 na Neo Kimika Areni, dok je revanš na stadionu Horhe Luis Hirši završen pobedom Argentinaca identičnim rezultatom. Posle 180 minuta ravnopravne borbe, usledila je penal serija, iz koje je brazilski predstavnik izašao kao uspešniji tim, čime je nastavio svoj put ka finalu.

U Liga kupu Argentine posle dva odigrana kola Estudijantes se nalazi na 12. poziciji bez osvojenih bodova, pošto je izgubio obe utakmice, prvo od Belgrana i zatim od Uniona iz Santa Fea i to na svom terenu, rezultatom 3:1. Tim Eduarda Domingeza poveo je golom Aleksisa Manjomama, ali su gosti na pravi način reagovali na startu drugog dela igre, prvo izjednačivši golom Hoakina Moskeire, dok je Gonzalo Morales doneo potpuni preokret i dva puta pogodio za El Tejt, čime su sva tri boda odišla u Santa Fe.

Poslednjih pet okršaja ovih timova kroz različita nacionalna takmičenja, nisu obilovala golovima. U prilog tome govori i poslednji njihov okršaj početkom jula tekuće godine, kada je u 24. kolu Profesionalne lige u La Plati meč završen remijem bez postignutih golova, dok je godinu dana ranije Estudijantes, na istom mestu, uspeo da slavi minimalnim rezultatom. Bila je to jedina pobeda nekog tima u poslednjih pet međusobnih duela. S druge strane, Rasing čeka na pobedu protiv ovog rivala više od tri i po godine, kada ga je poslednji put savladao na El Silindru 2:1.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

LIGA KUP ARGENTINE - 3. KOLO

Subota

Sentral Kordoba - Platense 3:2 (1:0)

/Rodrigez 22, Gamba 62, Anhelini 87 - Kastro 64, Rijus 71/

Himnasija LP - Independijente 1:2 (0:1)

/Ramirez 90 - Isla 8, Himenez 88/

Lanus - Godoj Kruz 2:2 (1:1)

/Dijaz 12, Loti 59 -Kaseres 45ag, Aljende 90/

Nedelja

Urakan - Kolon 2:1 (0:0)

/Kokaro 56, 72 - Galvan 54/

Belgrano - Njuels 1:1 (1:0)

/Sančez 38 - Sforca 69/

Velez - River plejt 2:0 (1:0)

/Akino 22, Kastro 60/

Instituto - Banfild U TOKU

Defensa i Hustisija - Sarmijento U TOKU

Argentinos Juniors - Atletiko Tukuman U TOKU

Rosario - Taljeres U TOKU

23.30: (2,15) Boka Juniors (3,05) Tigre (3,45)

Ponedeljak

01.30: (2,40) Rasing (3,05) Estudijantes (2,95)

23.00: (1,90) Barakas Sentral (3,25) Arsenal Sarandi (4,00)

Utorak

01.00: (2,45) Union (3,95) San Lorenco (3,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRasing KlubEstudijantes La PlataEstudijantes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara