Sebaljos i Edegard se vraćaju u Real s potpuno drugačijom perspektivom

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 21:31

Nova šansa za dvojicu vezista s dolaskom Karla Anćelotija

Arsenal je putem zvaničnog glasila saopštio u četvrtak da se pozdravio sa četvoricom igrača kojima su istekli ugovori, među njima trojica na pozajmicama plus David Luiz koji je posle dve godine boravka na Emirejtsu izašao na tržište u potrazi za novim angažmanom.

Preostala trojica koji su otišli iz Severnog Londona su golman Met Rajan, te dvojac Real Madrida Dani Sebaljos – Martin Edegard. Špansko-norveška kombinacija vraća se na stadion Santjago Bernabeu s velikim olakšanjem jer ih na klupi neće ponovo dočekati Zinedin Zidan. Dojučerašnji trener Blankosa nije verovao u dvojicu mladih vezista koje je u poslednje dve sezone slao na pozajmice – Sebaljosa oba puta u Arsenal, dok je Edegard posle godinu dana u Real Sosijedadu poslednjih šest meseci proveo u Londonu.

Izabrane vesti

14. jun, 21.00: (1,50) Španija (4,00) Švedska (7,25)

Sebaljos se u Real vraća posle 40 odigranih utakmica u kojima nije postigao ni gol, ali je podelio tri asistencije. Ponovo sa dosta oscilacija, gde na kraju definitivno nije ispunio očekivanja iako ga je Mikel Arteta najviše koristio kao klasičnog centralnog veznog. Edegard je za pola godine skupio 20 utakmica uz po dva gola i asistecnije. U Madridu su ga povrede i manjak Zidanove vere sprečili da pokaže nešto više, u Arsenalu je uspeo da podigne nivo, toliko da ga Arteta želi nazad za narednu sezonu. Međutim...

Da je Zidan ostao na klupi Reala nova pozajmica bila bi izvesna, ovako se već najavljuje da će Norvežanin biti u ozbiljnim planovima Karla Anćelotija. Odnosno, videće se i razgovaraće o tome da li im se ambicije i ideje poklapaju. A velike su šanse da će biti na istim talasnim dužinama. Sebaljos ima za početak to olakšanje da više nema Zidana koji ga uopšte nije video u svojim planovima, čak je hteo da ga proda, ali nije bilo tima koji bi platio traženu sumu novca od oko 20.000.000 evra. Madridski As tvrdi da ne želi više da ide na pozajmicu i da će od novog trenera tražiti da mu odmah razjasni poziciju – da li ostaje ići će biti prodat.

Španski mediji uveliko su posvećeni izgledu Crvene zvezde pod komandom Karla Anćelotija. Na primer, Luki Joviću se sprema nova šansa, a kako je Real u ne baš zavidnoj finansijskoj poziciji, nije isključeno da bi Sebaljos mogao da ostane i takođe dobije svoj prostor. Uostalom, Španac je bio na Anćelotijevom radaru tokom vremena provedenog u Evertonu...



tagovi

Martin EdegorDani Sebaljosletnji prelazni rok 2021KK Real MadridArsenal

Obaveštavaj me

Real Madrid
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara