Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Seinajoki u problemu, teško će da prekine negativnu tradiciju protiv Lahtija

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 14:36

Jedan od derbija 13. kola prvenstva Finske na programu je danas

Helsinki je "debelo" odmakao, a ostali mogu da se poređaju kako im je volja. Tako nekako deluje situacija u finskom prvoligaškom takmičenju posle uvodnih desetak utakmica. Lahti i Seinajoki igraju danas jedan od derbija 13. runde, budući da su do sada ostavili utisak da su ozbiljni kandidati za izlazaka na međunarodnu pozornicu.

I Lahti i SJK su sezonu započeli prema očekivanjima. Stacionirani su na petom, odnosno četvrtom mestu na tabeli, a razlika u kvalitetu između timova je vrlo mala. Ipak, mora se reći da je domaćin u nešto boljoj rezultatskoj seriji, pošto je "ogrebao" barem jedan bod u poslednjih šest ligaških mečeva. Pobednički niz od tri meča pratila su tri remija.

Izabrane vesti

17.30: (2,75) Lahti (2,90) Seinajoki (2,90)

U pomenuta tri remija Lahti nije zaslužio previše pohvala. U poslednjem nerešenom duelu sa Interom iz Turkua prošle srede, rival je imao mnogo šansi da "cementira" pobedu već u prvih pola sata. Međutim, pogodak koji je u prvih nekoliko minuta postigao

Benjamin Kalman bio je jedini za ekipu iz Turkua, što je bilo prilično iznenađenje u poređenju sa događajima na terenu. Inter je šutirao 14 puta, a šest pokušaja išlo je u okvir gola. Izvukao se Lahti početkom drugog dela i golom Makumbe Kanđija ostao neproražen.

Situacija u Seinajokiju je posebna u smislu da su kadrovski problemi ozbiljni. Emanuel Ledesma, najbolji igrač ekipe iz prošle sezone, napustio je klub pre desetaka dana, otišao je i Robin Sid, a golman Valter Vitala je prošle nedelje bio izložen osobi pozitivnoj na virus korona i iako nema simptoma nalazi se u karantinu.

Za kraj, dodajmo i da Seinajoki nikada nije slavio na gostovanju Lahtiju. Na dosadašnjih devet duela izvukao je četiri remija na strani kod današnjeg protivnika.

FINSKA 1 - 13. KOLO

Nedelja

17.30: (2,75) Lahti (2,90) Seinajoki (2,90)

17.30: (3,20) Marijehamn (3,10) HIFK (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1lahtiSeinajoki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara