Tod Kantvel i Daizen Maeda (©Reuters)
Tod Kantvel i Daizen Maeda (©Reuters)

Seltik se pred Old Firm sprema za krunisanje: Rendžers pobeđuje, ali se razlika ne menja

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 11:08

Kelti imaju devet bodova više od Policajaca pred finiš šampionske trke

Vanredno stanje u najvećem gradu Škotske. Tako je svaki put kada je na programu Old Firm, dvoboj između irsko-katoličkog Seltika i protestantskog Rendžersa. Derbi Glazgova jedan je od najeksplozivnijih u svetskom fudbalu. Čak iako se situacija između dva kluba značajno ublažila poslednjih godina, obračun najpoznatijih škotskih klubova gotovo da naelektriše čitavu zemlju i podeli je na dva tabora.

Sa čisto sportske tačke gledišta, Seltik je relativno jasan favorit, jer veća dominacija u nekoj evropskoj ligi poput one koju demonstrira sastav

Izabrane vesti

Angelosa Postekoglua ove sezone teško da je moguća. Zeleni su izgubili bodove samo u dve od 30 utakmica u kampanji. Ne mnogo, ali Rendžersi su napravili važnije greške ove sezone i zato šampionska titula sa već devet poena zaostatka za liderom, nije više tako realna pred plej-of fazu škotskog Premijeršipa.

Čak i da Seltik izgubi u derbiju, moralo bi da se desi čudo da zeleno-beli ostanu bez krune. S druge strane, ukoliko baci Policajce na kolena, može da otkloni i poslednje nedoumice oko šampionske titule. Teško da postoji veća motivacija za domaćina nego da praktično završi posao kod kuće, na Seltik Parku.

Seltik blista u prvenstvu sa 28 pobeda iz 30 utakmica. Jedan od dva kiksa imao je na poslednjem susretu sa gradskim rivalom, ali na Ajbroks Parku, domaćem terenu Rendžersa. Seltik je u prvoj utakmici na domaćem terenu u sezoni dobio Policajce sa 4:0. U nedavnom finalu Liga kupa Škotske zeleno-beli su se radovali sa 2:1 i osvojili pehar.


13.30: (1,80) Seltik (3,70) Rendžers (5,00)


U sva tri sukoba ove sezone protiv Seltika, tim

Majkla Bila

je bez pobede. Samo u prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu Džersi su kod kuće ostali neporaženi u Old Firmu. Rendžersi su bez pobede protiv gradskih rivala već pet ligaških utakmica.

Od sezone 2019/2020, Rendžersi su uspevali da osvoje bar jedan od tri trofeja. Prva šansa za titulu je već propuštena zbog izgubljenog finala Liga kupa, a u finalu škotskog FA kupa Policajci će krajem meseca da se suoče sa Keltima.

Sve u svemu, Rendžers mora da je umoran od potere za Seltikom. Pobeđuju

Bilovi momci utakmicu za utakmicom u škotskom Premijeršipu, ali jaz na vrhu se nikako ne menja. Daleko su Policajci bolji nego na startu kampanje, ali guraju "nepokretni objekat" koji je sagradio Postekoglu.

Australijanac grčkog porekla deo je sve češćih spekulacija, koji ga u velikoj meri povezuju sa brojnim engleskim timovima. U novije vreme pominjao se kao kandidat za kormilo Lestera, Kristal Palasa, Totenhema, Lidsa, Evertona, Sautemptona, Brajtona i Vulverhemptoma.

Rendžersi su verovatni već umorni od trke. Ako već nisu slomljeni, poraz na Seltik Parku u subotu bi ih psihološki sigurno dokrajčio. To bi Seltiku donelo prednost od 12 bodova. Bil je uradio onoliko koliko je bilo koja razumna osoba mogla da očekuje od njega otkako je preuzeo tim. Zabeležio je 14 pobeda i remi iz 15 ligaških utakmica kao strateg. Dakle, osvojio je 43 od mogućih 45 bodova.

Gostovanje na Seltik Parku biće mu ozbiljan izazov, a šanse su čvrsto protiv Policajaca. Poslednja tri susreta na terenu Kelta su se završila rezultatima 4:0, 1:1 i 3:0. Sedam od osam golova Seltika u tim utakmicama postignuto je u prvom poluvremenu. Ostaje da se vidi da li

Bil

može da promeni stvari...

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: 

pogodi 3 utakmice GG

----------------------

ŠKOTSKA 1 - 31. KOLO

Subota

13.30: (1,80) Seltik (3,70) Rendžers (5,00)

16.00: (1,95) Aberdin (3,45) Kilmarnok (4,00)

16.00: (2,10) Harts (3,45) Sent Miren (3,50)

16.00: (2,15) Madervel (3,30) Livingston (3,50)

16.00: (2,40) Sent Džonston (3,15) Ros Kaunti (3,15)

Nedelja

13.00: (3,60) Dandi Junajted (3,40) Dandi Junajted (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1SeltikGlazgov RendžersRendžersAngelos PostekogluMajkl Bil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara