Kjogo Furuhaši (©Reuters)
Kjogo Furuhaši (©Reuters)

Seltiku se smeši prvi trofej u sezoni, Furuhaši je snaga velikana

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.12.21. | 08:09

Finale Liga kupa Škotske: Na Hempden parku u Glazgovu Hibernijan i Kelti odlučiće o peharu

Bitka za prvi trofej u Škotskoj. Na stadionu Hempden park u Glazgovu danas (16.00) će snage da odmere Hibernijan i Seltik, timovi koji imaju iste boje – zelene i bele. Seltik je prošle sezone ostao praznih šaka, nije osvojio nijedan od tri pehara za razliku 2019/2020 kada su Kelti doneli u vitrine sva tri domaća trofeja.

Australijski stručnjak Andž Postekoglu imao je težak početak letos, ali kako sezona odmiče Seltik igra sve bolje. Uspeo je kao treći u Ligi Evrope da prezimi u međunarodnom takmičenju. Igraće u februaru u šesnaestini finala Lige konferencije. Ozi napada prvi trofej otkad je seo na klupu velikana iz Glazgova.

Izabrane vesti

"Ovo je prilika da klub osvoji trofej posle prošle sušne sezone. Želimo da se vratimo na trijmfalni pohod, ovo he prava prilika za to. Siguran sam da će biit odlična utakmica, atmosfera će biti senzacionalna. Moramo da učininimo sve da slavimo“, istakao je Postekoglu.

16.00: (5,60) Hibernijan (3,90) Seltik (1,55)

Prva zvezda Seltika je Japanac Kjogo Furuhaši. Ima velikan iz Glazgova uvek sreće sa fudbalerima iz ove azijske zemlje. Reprezentativac Japana, letošnje pojačanje iz Visel Kobea, pokazao se kao pun pogodak. Trenutno je drugi strelac Premijer lige Škotske sa osam golova, jedan manje od Tonija Vota iz Madervela. Odlično je zamenio prethodne dve sezone najubojitijeg golgetera, Francuza Odsona Eduara, koji je letos pojačao Kristal Palas.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Japanski napadač je bio povređen prošle nedelje. Nije igrao u Premijer lige Škotske protiv Ros Kauntija, ali se očekuje da istrči na teren u Glazgovu. Roviti su u Džejms Forest i Majk Džonston, ali bi i oni mogli u vatru u borbi za prvi trofej u sezoni i prekid jednogdišnjeg posta.

Portugalac Žota je povređen i neće ga biti u timu, kao ni švajcarskog napadača Albijana Ajetija. Grk Jorgos Jakomakis, prošle sezone najbolji strelac holandske Eredivizije, i dalje je van stroja posle operacije kolena.

Hibernijan je nedavno otpustio menadžera Džeka Rosa, a na klupu je seo Dejvid Grej. Tim iz Edinburga će na megdan favoritu bez povređenih Kajla Magenisa, Melkera Halberga, Šona Mekija i Danijela Mekija. Kevin Nisbet i Kris Keden su se povredili na prošlog meču protiv Dandija i pod znakom su pitanja za duel na Hempden parku.

Seltik je drugi u Škotskoj iza šampiona Rendžersa, dok je Hibernijan na sedmom mestu. Najbolji fudbaler tima iz Edinburga je Australijanac Martin Bojl, sa sedam pogodaka u prvenstvu najefikasniji igrač tima. Ove godine ovi rivali su odigrali meč u Edinburgu u Premijer ligi Škotske. Slavio je Seltik sa 3:1. Tri godine Hibernijan čeka na trijumf protiv velikana iz Glazgova. Na 12 poslednjih međusobnih duela, Seltik ima sedam pobeda i pet remija. Očekuje se da Seltik ima mnogo više navijača na Hempden parku, u formi je, vezao je šest pobeda u svim takmičenjima, a i tradicija je uz velikana iz Glazgova.

LIGA KUP ŠKOTSKE – FINALE (JEDAN MEČ - GLAZGOV)

Nedelja

16.00: (5,60) Hibernijan (3,90) Seltik (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SeltikHibernijanŠkotskaKjogo Furuhaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara