Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Seni čuva najbolje za Velez, Flamengo sa rezervistima protiv Portugeze

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 23:10

Brazil – šampionat Karioka: Dvostruki uzastopni prvak zemlje fudbala igraće u "šarenom" sastavu meč 10. kola zbog početka Kopa Libertadores naredne nedelje

Šampionat Karioka je u drugom planu, u mislima fudbalera Flamenga je start nove sezone u Kopa Libertadoresu i meč sa argentinskim Velez Sarsfildom. Crveno-crni noćas (02.05) gostuju Portugezi u meču pretposlednjeg kola Taka Guanabara.

Trener dvostrukog uzastopnog prvaka Brazila Rožerio Seni odlučio je da protiv gradskog rivala šansu ukaže rezervistima. Oni najbolji Gabrijel Barbosa Gabigol, Bruno Enrike, Araskaeta, Everton Ribeira odmaraće pred duel u Buenos Ajresu. Flamengo ima velike ambicije u najjačem takmičenju na tlu Južne Amerike koji je osvojio 2019. godine pod komandom Portugalca Žorža Žezusa. Prošle sezone šampion Brazila eliminisan je već u osmini finala takmičenja od Rasinga iz Aveljanede.

Izabrane vesti

Strateg Flamenga odlučio je da jedini izuzetak bude Rodrigo Kajo. On je suspendovan za meč sa Velezom, pa će igrati noćas. Napad velikana iz Rija predvodiće oporavljeni Pedro. Nije Flamengo oduševio u ovom takmičenju. Pobeđivao je "male" ekipe, a dva poraza je doživeo od ljutih rivala, Fluminensea na Marakani (0:1) u trećem kolu i novog drugoligaša Vaska da Game (1:3) pre tri dana. Iznenađujuće je na čelu prvenstva Karioka Volta Redonda, koja je jedina obezbedila plasman u doigravanje. Flamengu treba bod u naredna dva meča da bi izborio plasman u polufinale lokalnog prvenstva.

02.05: (5,30) Portugeza (3,60) Flamengo (1,62)

Portugeza je odlična treća sa samo dva boda manje od šampiona Brazila, a ispred jednog Fluminensea. Pobeda bi domaćem timu, kolo pre kraja, osigurala plasman u polufinale plej-ofa i nastavak bitke za naslov najboljeg tima Rio de Žaneira.

Domaćin je u prošlom kolu pobedio Bangu sa 5:1. Trener Portugeze Felipe Surijan nema problema s timom. Može da računa na sve igrače. Odbrana ove ekipe je najbolja u prvenstvu sa samo četiri primljena pogotka na devet utakmica.

Tradicija je apsolutno na strani Flamenga koji je na 74 mečeva dobio čak 68 puta Portugezu, a samo tri puta je poražen, uz tri duela bez pobednika.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 10. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Madureira – Makae u toku

Fluminense – Botafogo u toku

Nedelja

02.05: (5,30) Portugeza (3,60) Flamengo (1,62)

20.15: Bangu - Volta Redonda

20.15: Nova Iguasu – Resende

23.30: Boavista - Vasko

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoPortugezaBrazilRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara