Kiton Parks, vezista Njujork Sitija (©AFP)
Kiton Parks, vezista Njujork Sitija (©AFP)

Šesta sreća: Njujork Siti nikada nije preživeo četvrtfinale MLS-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 23:10

Građani će protiv Nju Inglanda (sreda, 01.30) pokušati da ispišu klupsku istoriju

Od kako je Siti fudbal grupa, vlasnik Mančester Sitija, rešila da pokrene filijalu u Sjedinjenim Američkim Državama, njihov klub je pokušao pet puta da osvoji MLS. Nijednom Njujork Siti nije prošao dalje od četvrtfinala plej-ofa, a novi, šesti pokušaj imaće u noći između utorka i srede (01.30 časova po srednjeevropskom vremenu), kada će gostovati Nju Inglandu.

Tri godine je legendarni David Vilja sa kapitenskom trakom predvodio Njujorčane i svaki put je gubio baš u četvrtfinalu plej-ofa. Nije bolje prošao ni 2019. godine, kada je bio prvi na tabeli Istočne konferencije, zaustavio ga je kasniji šampion Toronto. Konačno, prošle sezone nije ni igrao u četvrtfinalu. Eliminisan je na prvom koraku.

Izabrane vesti

01.30: (1,95) Nju Ingland (3,50) Njujork Siti (3,90)

Ove sezone su Građani bili četvrti na Istoku, pa su morali opet u osminu finala. Tamo su eliminisali Atlantu bez većih problema, sa 2:0, golovima Kasteljanosa i Kaljensa. Sada mora u goste, na megdan sa osvajačem konferencije, Nju Inglandom.

Revolušnsi su najveći favoriti za osvajanje MLS posle neočekivane eliminacije Sijetla. Međutim, uloga favorita ne mora da znači mnogo kada se igraju eliminacije na jedan meč.

Za domaćina je najvažnija stvar to što se zvezda tima Adam Buksa oporavio. On je povredio stopalo, propustio je mečeve reprezentacije Poljske, ali je uspeo da se vrati u protokol na vreme za plej-of.

Nju Ingland je ove godine dva puta savladao Njujorčane, u junu sa 3:2 i u septembru sa 2:1. Između ta dva duela poražen je u avgustu u Njujorku sa 2:0. Zanimljivo, nijedan od golova protiv Sitija nije postigao Buksa, iako je najbolji strelac ekipe sa 16 pogodaka.

Videćemo da li je noćas vreme za prekidanje loših tradicija.

MLS – Četvrtfinale

Četvrtak

Kolorado – Portland 0:1 (0:0)

/Mabijala 90/

Subota

Filadelfija – Nešvil 1:1 (1:1) – penalima 2:0

/Gazdag 45+2 – Muktar 38/

Sporting Kanzas Siti – Real Solt Lejk 1:2 (1:0)

/Rasel 24pen – Hulaio Santos 72, Vud 90+1/

Sreda

01.30: (1,95) Nju Ingland (3,50) Njujork Siti (3,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MLSNjujork SitiNju Ingland Revolušn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara