Eron Remzi (desno) u duelu sa Azurima (©AFP)
Eron Remzi (desno) u duelu sa Azurima (©AFP)

Silni Albion želi reprizu 2017. godine: Nekada Maunt i Sesenjon, danas Skarlet, Remzi, Delap, Skot…

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 13:10

Engleska veliki favorit protiv Izraela danas (20.00) u Trnavi u finale Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina

Ko ima natalentovanije klince u Evropi – Englezi ili Izraelci?

U slovačkoj Trnavi danas (20.00) pada odluka o šampionu Evrope za fudbalere do 19 godina. Od Engleza se očekivalo da se nađu u finalu, dok su senzaciju napravili Izraelci koji su u polufinalu bili bolji od Francuske (1:2). Gordi Albion je u grupnoj fazi razbio Srbiju sa 4:0, dok je u polufinalu bio bolji od Italije sa 2:1. Azuri su vodili posle 45 minuta, ali u nastavku su Aleks Skot i Džerel Kuansah doneli trijumf i plasman u borbu za vladara Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Englezi su pre pet godina osvojili omladinsko Evropsko prvenstvo, a sada imaju ulogu favorita u finalu u Trnavi. U toj generaciji 2017. godine perjanice selekcije bili us Mejson Maunt, Rajan Sesenjon, Aron Remzdejl. U finalu je pala Portugalija.

20.00: (1,53) Engleska (4,10) Izrael (6,50)

Danas, selektor Albiona Jan Foster najveće nade polaže u napadače Totenhema i Mančester Sitija Dejna Skarleta i Lijama Delapa, kao i vezistu Bristol Sitija Aleksa Skota, strelca gola u polufinalu protiv Italijana. Tu je i vezista Aston Vile Aron Remzi. Po Orlove je bio koban dvostruki strelac Skarlet. Neki od ovih igrača mogli bismo uskoro da vidiimo i u najboljem timu. Geret Sautgejt već u prvom timu ima igrača koji je 2003. godište, a to je as Borusije iz Dortmunda Džud Belingem.

Kvota u Mozzartu na pobedu Engleske u finalu protiv Izraela je najveća na svetu.

Izraelci ni u jednoj utakmici dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina starosti, nisu bili favoriti, pa neće biti ni ovog puta, jer su sa druge strane Englezi koji još od kvalifikacija nemilosrdno „čiste“ protivnike i evo ih u velikom finalu.

Senzacionalni finalisti su na startu takmičenja prvo remizirali sa Srbijom (2:2), a potom su savladali Austriju sa 4:2. Na megdan Francuzima u polufinalu izašli su kao autsajderi, ali im se sve otvorilo. Poveli su autogolom Sulejmana Turea u 29. minutu, a onda duplirali prednost na startu drugog dela igre. Trikolori su imali 20 udaraca ka protivničkom golu, od čega šest u okvir gola, ali su uspeli samo da ublaže poraz preko Alana Viržinijusa u 62. minutu.

Englezima je gol protiv Italije u polufinalu prvi primljeni na turniru, a i u dve faze kvalifikacija su primili samo jedan.

Ove selekcije su igrale prošle nedelje u grupnoj fazi. Slavila je Engleska sa 1:0 golom napadača Mančester Sitija Lijama Delapa. Ove dve selekcije su plasmanom u finale obezbedile i plasman na Mundijal u Indoneziji naredne godine.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA IGRAČE DO 19 GODINA – FINALE (TRNAVA)

Petak

20.00: (1,53) Engleska (4,10) Izrael (6,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Evropsko prvenstvo za mlademlada reprezentacija engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara