Rožer Guedes slavi gol sa saigračima (©Reuters)
Rožer Guedes slavi gol sa saigračima (©Reuters)

Silvinjo skrojio nepobedivu četu: Korintijans nije bio ovako uspešan otkako je 2017. osvojio titulu

Vreme čitanja: 5min | uto. 05.10.21. | 23:03

Brazil 1: Timao noćas dočekuje Baiju na premijeri 24. runde Serije A, gde cilja 10. uzastopni meč bez poraza

Jedan od velikana brazilskog fudbala, Korintijans, noćašnjim susretom (02.30) nastoji da produži svoj niz nepobedivosti na dvocifren broj mečeva u Seriji A kada mu u goste na Itakeru dođe Baija. Timao je u subotu deveti put izbegao poraz, postigavši čak dva gola u poslednjih nekoliko minuta, kojima je izvukao remi 2:2 sa RB Bragantinom, dok je Baija i treći uzastopni vikend ostala bez pobede, a ovoga puta i bez bodova u porazu od Internasionala 2:0.

Klub sa sedištem u okrugu Tatuape u Sao Paulu čini se kao da je stekao naviku postizanja kasnih golova, a poslednje takvo čudo mu se dogodilo prošlog vikenda, gde je postigao dva pogotka u sudijskoj nadoknadi, tačno nedelju dana pošto je pobedio Palmeiras na svom terenu udarcem u 84. minutu. U poslednjih pet ligaških utakmica, Korintijans je postigao čak sedam golova u periodu od 15 minuta do kraja susreta. Timao nije imao ovako uspešnu kampanju, kao i trenutni plasman u vidu šestog mesta, otkako je osvojio sedmu titulu nacionalnog šampiona 2017. godine.

Izabrane vesti

02.30: (1,70) Korintijans (3,50) Baija (5,60)

Silvio Mendeš Kampos Žunior, trener domaćih, poznatiji kao Silvinjo, impresioniran je koliko je njegov tim odlučan i istrajan u dosadašnjem toku prvenstva, izgubivši samo dva od sedam mečeva u kojima je prvi primio gol. Tokom ovogodišnje kampanje videli smo mešavinu dobrih i loših rezultata na svom terenu, sa tri pobede, četiri poraza i isto toliko remija. Ipak, u četiri prethodne utakmice na svojoj Itakeri Timao je neporažen, uz dve pobede i isto toliko remija.

Što se tiče gostiju, sezonu su započeli sa osvojenim bodovima u četiri od prvih pet kola. Baija se trudila da održi taj zamah i u nastavku kampanje, ali te borbe tokom leta koštale su Dada Kavalkantija posla u klubu koji ga je otpustio sredinom avgusta pošto su Trikolori u pet uzastopnih ligaških utakmica doživeli poraze. Klub ne prolazi mnogo bolje ni pod vođstvom Dijega Dabovea, međutim održava donekle uglednije rezultate, uz par remija, i jednim trijumfom, ali se i dalje sa 23 boda nalazi u zoni ispadanja. Zaostaje tim iz Salvadora samo bod za Santosom koji je prvi iznad crte. Kada je reč o duelima na strani, Baija se borila za održavanje poseda lopte, ali ni takvim pristupom u igri nije dobila mnogo. Zapravo, u poslednja četiri meča u gostima imala je preko 50 odsto poseda, a nije uspela da postigne gol ni u jednom od tih susreta.

U timu domaćih, Renato Augusto i Gustavo Silva proteklog vikenda postigli su svoj prvi gol ove sezone u ligi, i time pomogli Korintijansu da osvoji bod na gostovanju u Bragansi, dok je Rožer Guedes u poslednjoj utakmici na svom terenu bio igrač odluke u pobedi nad Palmeirasom. I ovoga puta Silvinjo rančuna na njih. Kapiten i golman Kasio već neko vreme ne uspeva da sačuva svoju mrežu netaknutom. Iza njega je ove sezone čak sedam ligaških mečeva bez primljenog gola, ali poslednje takvo izdanje viđeno je još krajem avgusta u pobedi od 1:0 nad Gremijom, što je ujedno bio i prethodni put da je njihov najbolji golgeter Žo pronašao put do mreže protivničkog gola. Sa po tri asistencije Viktor Gabrijel (20) i Silva predvode tim u broju proigravanja, s tim što je mladi Vitinjo posle 12 mečeva proteklog vikenda presedeo na klupi za rezerve. Njegov povratak očekuje se noćas, ako ne u startnu postavu, onda u vidu rezervne opcije.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Kada je Rosi raspoložen za igru, Baija je u najboljem izdanju, a brazilski napadač ju je do sada predvodio sa pet asistencija, uz jedan gol. Pored toga i vremešni špic Ugo Rodaljega nedavno je ponovo pronašao golgetersku formu, postigavši pet golova na protekle četiri utakmice, od kojih je čak četiri postigao u pobedi 4:2 nad Fortalezom početkom septembra. Argentinski strateg je u gostujućoj ekipi za ovaj susret napravio i dve izmene u odnosu na startnih 11 protiv Internasionala, pri čemu će Edsona i Rodriginja zameniti Lukas Araužo i Lukas Munji.

Korintijans ne postiže mnogo golova na svom terenu. U dosadašnjem toku prvenstva ima samo tri utakmice sa više od jednog datog gola. To ne bi trebalo da mu bude problem da u noćašnjem okršaju bar jedan šut sprovede u mrežu Baije, koja retko uspeva da ne primi gol na gostovanjima, pri čemu je njena odbrana na čak poslednjih 10 susreta van svoje Fonta Nove, samo u dva navrata uspela da ne kapitulira i tako ostane neporažena.

Kako trenutno stvari stoje, Baija bi mogla da se spusti u Seriju B, ali izbegavanje poraza u Sao Paulu moglo bi da joj bude od presudnog značaja u borbi za opstanak, jer ima samo bod zaostatka za Santosom i dva za Žuventudom koji su iznad zone ispadanja. U prethodnom ovogodišnjem susretu sa Korintijansom nije viđena naročito dinamična i zanimljiva utakmica, sa tek po dva šuta u okvir gola na obe strane, u remiju bez golova. Ipak, treba imati na umu da gosti iz Salvadora nikada nisu slavili na novoizgrađenom zdanju Itakera Arena. Poslednji put kada je Timao doživeo poraz na svom terenu od Baije bilo je to još 2008, u periodu kada je ovaj velikan tavorio u Seriji B.


tagovi

Brazil 1KorintijansBaija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara